E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsadan para kazandıracak 3 strateji---

Borsadan para kazandıracak 3 strateji

Borsadan para kazandıracak 3 strateji
19 Şubat 2021 - 11:11 borsagundem.com

19 milyar dolarlık varlığı yöneten yatırım uzmanı Jeff Mills spekülatif yatırımlara bulaşmadan borsadan güçlü getiriler elde etmek için üç alandaki yatırımların değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERER SERVİSİ

Varlık yönetimi şirketi Bryn Mawr Trust’ın Baş Yatırım Sorumlusu Jeff Mills CNBC’deki röportajında spekülatif hamlelere bulaşmadan yatırımlardan sağlam getiri elde etmenin yollarını paylaştı. 19 milyar dolarlık varlığın yöneticisi olan Mills yatırımlarda hızlı para kazanmadan güçlü getiri sahibi olmak için üç yatırım stratejisi öneriyor.

Düşük sermayeli şirketler

Yatırım uzmanının önerdiği ilk strateji geçen yılın sonlarından bu yana büyük kazançlar elde edilen düşük sermayeli şirketler. Mills bu tip yatırımların gelişimi üzerine yaptığı açıklamasında, “Halen bir miktar alan olduğunu düşünüyoruz ve ben yasama sürecinde olan teşvik paketinin geçmesinin ardından bu alanda birçok şeyin olacağını bekliyorum” ifadelerine yer verdi.

Mills, “Bugün tüketici tasarruflarında geçtiğimiz yıla göre 1,5 trilyon dolardan fazla para bulunuyor. Tüm bu kombinasyonların düşük sermayeli şirket hisseleri gibi alanlarda daha iyi performansa yol açabileceğini düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Düşük sermayeli şirketler bir süredir Wall Street’in kazananları arasında. Söz konusu şirketlerin performansının takip edildiği Russell 2000 Endeksi geçtiğimiz altı ayda %42’inin üzerinde yükseliş gösterdi. Ralli Pfizer ve Moderna’nın Kovid-19 aşısıyla ilgili olumlu sonuçları paylaşmasının ardından momentum kazandı.

Tüm bu boğa piyasası havasına rağmen Mills kısa vadeli türbülansların göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtiyor. Yatırım uzmanı, “Düşük sermayeli şirketlerin borsa yatırım fonlarına (ETF) doğru olan yatırım akışları oldukça agresif gerçekleşmekte. Bu nedenle kısa süreli bir duraklama gördüğümüzde bu benim için sürpriz olmayacaktır. Ancak bu tip bir momentum, bu şekildeki bir yüzde 99’luk bir momentum önümüzdeki 12 ay içerisinde oldukça iyi getiri sağlama eğilimi gösteriyor” ifadelerine yer verdi.

Gelişmekte olan piyasalar balon piyasasından kaçmanın yolu

Yatırım uzmanının önerdiği ikinci strateji ise gelişmekte olan piyasalar. Mills, “Doların bu noktada destekleyici olarak kalacağını düşünmüyorum. Gelişmekte olan piyasa hisseleriyle dolar arasında negatif korelasyon söz konusu” dedi.

Başarılı yatırımcı gelişmekte olan piyasalar için büyük oranda iyimser düşünüyor. iShares MSCI Gelişmekte Olan Piyasalar ETF’si geçtiğimiz altı ayda %29 oranında yükseldi. Ancak Mills’in tavsiyeleri önemli bir uyarıyla birlikte geliyor.

Mills, “Ben olsam Çin’i bir miktar izlerdim. Bir miktar yavaşlama söz konusu. Ancak yine de şişen ve patlayan piyasa döngüsünden kaçmak için aslına bakılırsa bunun iyi bir şey olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yatırım uzmanının önerdiği üçüncü yatırım stratejisi ise gayrimenkul yatırım ortaklıkları. Mills söz konusu şirketler için “Halen beklemekte olduğumuz ekonomik kalkınmadan faydalanacak oldukça sakin bir alan” görüşlerine yer verdi.

Gayrimenkul yatırım ortaklıkları ekonomik toparlanmadan yararlanacak

ABD borsalarındaki gayrimenkul şirketleri geçtiğimiz yıldan bu yana %9’luk düşüş gösteriyor. Ancak sektör geçtiğimiz ay boyunca %5’lik yükseliş gösterdi. Mills GYO’ları gerçekten çok sevdiğini belirterek, “GYO endeksleri şu anda %43’ü gösteriyor. Bunlar iletişim kuleleri, veri merkezleri, depo tesisleri gibi alanlar. Genellikle GYO denilince akla gelen tipte şirketler değil” ifadelerine yer verdi.

Mills’in yatırım zaman çizelgeleri genellikle en az bir yıldan başlıyor. Söz konusu alanlar hızlı para kazanma yollarından olmasa da yatırım uzmanı özellikle de bireysel yatırımcıların önemli bir güç haline geldiği piyasa ortamında bu alanların desteklenmesi gerektiğini belirtiyor.

Borsa çöküşü neden yatırım fırsatı yaratıyor?

 

Küresel piyasalarda haber ve veri gündemi yoğun

 

Endeksteki dalgalanma kısa vadede ivme kaybı işareti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika19 Şubat 2021 13:23

    Enflasyon olmayan, faiz olmayan ,enflasyonu düşürmek için faizi indirmeye kalkan ve enflasyon  inmeyince de faizi hızla artıran yöneticilerin olmadığı ülke borsasında yatırım yapmak daha kolay.

  • K219 Şubat 2021 12:29

    EN KÖTÜSÜ BORSA YÜKSELİRKEN BU KAĞITLARIN YÜKSELMEMESİ ...............

  • K219 Şubat 2021 12:11

    1 TANESİ AKBANK VAKIF HALK ASELSANDAN UZAK DURMAK..........HALKBANK ZATEN VEBALI 1 LOT BİLE ALMAYIN.........