E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeksteki dalgalanma kısa vadede ivme kaybı işareti---

Endeksteki dalgalanma kısa vadede ivme kaybı işareti

Endeksteki dalgalanma kısa vadede ivme kaybı işareti
19 Şubat 2021 - 09:14 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Güne alımlarla başlayan BIST-100 endeksi gün içinde 1,562 seviyesine kadar yükselse de yine gün sonu gelen kar satışlarıyla 1,546 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 31.3 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, endekse dahil olan 39 hisse değer kazandı, 56 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken Dolar/TL 6.99 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı vadeli piyasalarda hafif negatif bir seyir izleniyor.

Dün ABD ve Avrupa hisse endekslerinde gelen zayıf bilançolar ve ABD'de beklentilerin üzerinde gerçekleşen haftalık işsizlik başvuruları piyasalar üzerinde baskı yarattı. S&P500 endeksi %0.4, DAX endeksi ise %0.16 kayıpla günü kapattı. Küresel çapta yükselen enflasyon beklentileri ve tahvil faizleri, zaman zaman riskli varlıklar üzerinde baskı yaratıyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi, şimdilik, bir toparlanma fiyatlaması olarak görüldüğünden bu baskı daha sınırlı kalıyor, ancak faizlerin seyri yakından izlenmeli. Dün ABD Hazine Bakanı, Eski FED Başkanı Janet Yellen mali teşvik paketinin birkaç hafta içinde kabul edilmesi gerektiğini belirtti. Takvim olarak ilk tarihi 26 Şubat olarak takip ediliyor. Ayrıca Yellen, istihdam, hisse değerlemeleri ve bitcoin için de yorumlarda bulundu. Genel olarak her iki piyasada da temkinli olma çağrısı yaptı. Öte yandan içeride odak noktası TCMB faiz kararı idi. TCMB beklentilere parelel olarak politika faizini sabit bıraktı ve sıkı duruşunu korudu. Bugün tüm dünyada öncü PMI verileri takip edilecek. Ayrıca Fitch'in Türkiye için kredi değerlendirme raporu bekleniyor.

BIST-100 endeksinin güne yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz. Kısa vadede sert şekilde dalgalanan endekste 1,550-1,525 bandını izlemeye devam ediyoruz. 1,525 altına gelmedikçe pozisyonların korunmasını öneriyoruz ancak endeksteki bu dalgalanmanın kısa vadede ivme kaybı sinyali olduğunu düşünüyoruz.

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Günün önemli şirket haberleri 19/02/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)