E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada yükseliş denemeleri istihdama bağlı---

Borsada yükseliş denemeleri istihdama bağlı

Borsada yükseliş denemeleri istihdama bağlı
07 Mart 2014 - 08:45 borsagundem.com

BİST’in yeni dirençleri zorluyor olması ve yükselişini 3. güne taşıması teknik anlamda olumlu

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan Günlük Bülten:
   
"Haftanın en önemli gündem maddelerinden olan ECB toplantısı dün yapıldı ve PPK sonrası faiz oranlarında bir değişikliğe gidilmediği açıklanırken esas konu Draghi’nin ne söyleyeceğiydi ve bu yüzden de gözler TSİ 15.30’da başlayan Draghi’nin basın açıklamasına çevrildi. Zira faizlerden ziyade alternatif para politikası hamlelerine ilişkin beklentiler ağırlıktaydı. Ki hemen hatırlatalım  IMF Başkanı Lagarde’ın Euro bölgesi için tavsiyesinde de zaten yeni bir LTRO’dan (uzun vadeli refinansman operasyonu) bahsedilmekteydi.
   
Draghi konuşmaya başlayana dek 1,3750’nin altında sakince bekle-gör moduna giren EURUSD, Draghi’nin konuşması ilerledikçe ek bir hamle gelmediğinin görülmesi ile eurodaki güçlenmeyi yansıtarak beklentimize paralel şekilde hızla 1,38 sınırını test etti ve üzerinde güç toplayarak Draghi’nin konuşması bittikten sonra da yükselişe ara vermeyerek 1,3850’leri gördü.. Piyasalarda iyimser havanın yanında, işsizlik başvurularının da son 3 ayın en düşüğünde gerçekleşmesinden moral bulan ABD tarafında da, bugün açıklanacak tarım dışı istihdam öncesi gün yeni rekorlar günü haline geldi ve S&P500 endeksi 1,879 ile gün içi tarihi rekor seviyesini yeniledi.
  
Gelelim bize.. BIST100 endeksi dün de alıcılı bir açılışla Rusya’nın askerlerini çekmesi ile oluşmaya
başlayan iyimser havayı 3.güne taşıdı ve ilk seansta 64,000 direncini test etse de üzerinde tutunamadı ve ikinci seansta da 64,000’de tutunma çabalarının devam ettiğini gördük, siyasi riskler anlamında gündem görece rahat olduğundan veriler rahatlıkla fiyatlanırken EURUSD’nin DolarTL üzerinde etkili olduğunu da söyleyebiliriz, zaten gevşeme eğiliminde olan DolarTL, Draghi sonrası 2,1850’nin altına dek gevşedi.
   
BIST’in yeni dirençleri zorluyor olması ve yükselişini 3.güne taşıması teknik anlamda olumlu olsa da DolarTL’de kayda değer bir gevşemenin yaşandığı, ABD’nin yeni rekorlar kırdığı esnada 64,000 direncini aşmakta zorlanması nedeniyle bu seviyeyi dikkatli izlemekte fayda olduğunu düşünüyoruz. Aşılması durumunda iyimser havanın artması beklenebilir ancak bir geri çekilme de 3 günlük yükselişin ardından bir konsolidasyon kapsamında ele alınabilir, 63,500 desteğinin çalışması halinde yeni tepkiler de beklenebileceğini düşündüğümüzü belirtmek isteriz. Yine de son olarak son günlerde BIST100’de hacmin göreceli düşük kalmaya devam ettiğini izliyorduk, dünkü yükselişe baktığımızda hacimde bir miktar toparlanma görüyoruz, önceki günlerde düşüklüğü ile dikkat çeken işlem hacminin dün 2,4 milyar TL civarında gerçekleşmiş olması da olumlu hikayeler tarafını güçlendirebilir..
   
Bugünün gündemine baktığımızda  ABD’de işsizlik oranı ve tarım dışı istihdam rakamları açıklanacak, ADP özel sektör istihdamı beklentilerin altında kalmıştı, ADP normalde tarım dışı istihdamın öncüsü kabul ediliyordu ancak son aylarda aralarındaki korelasyonun oldukça zayıfladığı da unutulmamalı.. Dolar endeksi üzerinde hareketlilik yaratabilecek önemdeki bu veri TSİ 15.30’da açıklanacak… Tarım dışı istihdamın beklenen seviyenin çok altında gelmesi halinde altın fiyatlarında yeniden bir yükseliş denemesi görülebileceği beklentilerinin yükselmeye başladığını hatırlatalım."
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)