E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif satıcılı açılış bekleniyor---

Borsada hafif satıcılı açılış bekleniyor

Borsada hafif satıcılı açılış bekleniyor
19 Kasım 2020 - 09:00 borsagundem.com

İnfo Yatırım Tarafından Hazırlanan Günlük Bültende BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de toplam korona virüs hasta sayısı 4.215 kişi artarak 425.628’e, hayatını kaybeden kişi sayısı 116 kişi artarak 11.820’ye yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 361.655.
• Sağlık Bakanı Koca: Pfizer aşısı ile ilgili Aralık ayında olma ihtimali zayıf görünüyor. Ruhsatın Aralık’ta olmama ihtimali yüksek oldu. Olursa Türkiye’ye verebileceği rakam 1 milyon. Yıl içinde de 25 milyona olabilirliği şeklinde görüşmelerimiz var .
• BioNTech firmasının kurucularından Uğur Şahin, Reuter’a yaptığı açıklamada aşının dağıtımına 25 Aralık’tan önce başlanabileceğini bildirdi .
• Trump, Wisconsin'in iki bölgesinde oyların yeniden sayılması için dava açtı.
• Bakan Selçuk: 31 Aralık’a kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak.
• ABD'den İran'a yeni yaptırımlar açıklandı. 49 kuruluş ve İran İstihbarat Bakanı yaptırım listesine alındı.
• Apple'a karşı açılan İphone Bataryaları davasında, kullanıcıları sıklıkla yeni modelleri almaya teşvik etmek için şirketin iPhone yazılım güncellemeleriyle telefonları büyük oranda yavaşlattığı suçlaması yapılıyor. Apple, suçlamaları düşürmek için 113 milyon dolar ödeyerek uzlaşma yoluna gidiyor.
• ABD'de endeksler korona virüs vaka artışları ve sıkılaştırılan tedbirlerle düşüşle kapandı.

Ne Olacak?

• TCMB faiz kararı bugün açıklanacak. Piyasa beklentisi 475 baz puan artış yönünde.
• İngiltere’de Perakende Satışlar, ABD’de ise İşsizlik Başvuruları açıklanacak.
• Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, bugün Uluslararası İş Forumu'na katılacak.
• ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin, korona virüs aşıları için toplantıyı 8 - 10 Aralık'ta yapması bekleniyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Bugün gerçekleşecek olan Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde faiz artırımına ilişkin beklentiler TL varlıkların görünümünde belirleyici unsur devam ediyor. Ancak korona virüs vakalarında artış hızının küresel ölçekte yüksek seyretmesi ve bunun da Türkiye’nin de ek tedbirleri beraberinde getirmesi piyasalara negatif yansıyor. Tedbir beklentisi Salı günü fiyatlansa da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni tedbirler içerisinde özellikle sokağa çıkma yasağının olması virüs tehlikesinin tekrardan ciddileştiğini gösteriyor. Geçtiğimiz hafta ve bu hafta başında aşı haberlerinden destek bulan küresel piyasalarda Salı günü salgın endişelerinin artması ile kar satışları birleşince zayıf bir seyir izlendi.

BİST100 endeksi haftanın üçüncü işlem gününe %0,34 artışla 1.264 seviyesinden başladı. Açılışın ardından özellikle bankacılık sektörü hisseleri önderliğinde yükselişe geçen endeksi Fahrettin Koca’nın açıklamaları destekledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 16 yerli aşıdan birinde klinik aşamadan insan denemelerine geçildiğini belirterek, "Yerli aşıya yıl bitmeden kavuşmanın ümidi içindeyim" açıklaması alımları hızlandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğle saatlerinde TOBB’un düzenlediği etkinlikte konuştu. Erdoğan, Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor. Yüksek faizle, üretim, yatırım yapamayız, istihdam sağlayamayız’’ açıklamasında bulundu.

Endeks pozitif başladığı günü bankacılık sektörü önderliğinde %2,78 oranında yükselişle 1.294 rekor kapanış seviyesinden tamamladı. Metal ana sektörü payları %7,75 oranında değer kazanırken, turizm sektörü payları 0,27 oranında değer kaybetti.

Dolar / TL tarafında ise Moderna’nın Kovid aşı çalışmasına yönelik %94,5 oranında başarı sağlandığı açıklaması ve ek olarak Moderna’nın aşısında 2-8 derecelik standart buzdolabı soğukluğunda aşının 1 ay dayanabileceğinin beklenmesi risk iştahını artıran unsur oldu. Haber akışı ile riskli varlıklara olan talep artarken, gelişmekte olan ülke para birimleri üzerindeki baskılarda bir miktar azaldı. Bugün gerçekleşecek olan TCMB Para Politikası Kurulu Toplantısında beklentiler ortalama 475 baz puanlık faiz artışı olurken, kurum olarak 425 baz puan artış beklemekteyiz. Dolar / TL’de 7,75 - 7,90 direnç noktaları seviyeleri olarak, 7,60 - 7,50 seviyeleri ise destek seviyeleri o olarak takip edilecek.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Çarşamba günü 1.421 - 1.470 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.468 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 27.422 adet azalarak 477.037 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.438 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.495’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.605 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.445 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.475 ve 1.487 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.454 ve 1.445 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Piyasalar PPK kararını bekliyor

Yurt içi piyasalarda risk primi etkileri

Faiz kararı öncesinde dolar ve euro

Piyasaların gözü kulağı Ağbal'lı ilk PPK'da

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)