E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz kararı öncesinde dolar ve euro ---

Faiz kararı öncesinde dolar ve euro

Faiz kararı öncesinde dolar ve euro
19 Kasım 2020 - 08:21 borsagundem.com

Hafta boyunca beklenen Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı güne, döviz kurları sakin bir başlangıç yapıyor.

Piyasaların merakla beklediği faiz kararı günü geldi çattı. Merkez Bankası, bugün gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından saat 14.00’de faiz kararını açıklayacak. Geçtiğimiz hafta ekonomi yönetimindeki değişim ve sonrasında “yeni dönem” ve reform söylemleri ile oluşan güçlü faiz artışı beklentisiyle birlikte döviz kurları yüzde 10'u aşan değer kayıpları yaşamıştı. Bu hafta başından bu yana faiz kararını beklerken 7,70 ve 9,15 seviyelerinde dengelenen dolar/TL ve euro/TL kuru, karar günü sabahına da aynı düzeyden başladı. 8.15 itibarıyla dolar 7,7121, euro da 9,1460 TL’den karşılık buldu.

Piyasalarda uzmanların PPK’dan ortalama 450 baz puan civarında bir faiz artışı kararı beklediği belirtiliyor. Beklentiler 200 ila 700 baz puan aralığında değişiyor.

Yeni Başkan Ağbal ilk açıklamasında fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm politika araçlarının kararlılıkla kullanılacağını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yüksek faizin nelere mal olduğunun ortada olduğunu belirterek, yatırımcının yüksek faize ezdirilmemesi gerektiğini söyledi.

Yurt içinde önemli bir veri bulunmazken, TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşik ve rezerv hareketleri takip edilecek (14.00).

Yurt Dışı Gündem

ABD'de Senato Temsilciler Meclisi'nde yeniden çoğunluğu sağlayan Demokrat Parti, Nancy Patricia D'Alesandro Pelosi'nin yeniden Temsilciler Meclisi Sözcüsü olmasını desteklediğini açıkladı.

ABD Hazine Bakanlığı, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in kontrolündeki Mostazafan Vakfı ile İstihbarat Güvenlik Bakanı Mahmoud Alavi’nin de aralarında bulunduğu kişi ve kuruluşlara yaptırım uygulama kararı aldı.

ABD'de haftalık işsizlik başvuruları, Philadelphia Fed iş koşulları (16.30), Conferance Board öncü göstergeler ve ikinci el konut satışları (18.00) verileri izlenecek.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester'ın yapacağı iki konuşma takip edilecek gündem maddelerinden olacak (16.30 ve 20.10).

Avrupa Birliği'ni(AB) oluşturan 27 ülkenin liderleri, AB'nin Kovid-19 pandemisine verdiği yanıtı tartışmak için ikinci kez video konferans yoluyla bir araya gelecekler.

TCMB’nin faiz kararını piyasalar nasıl fiyatlayacak?

Piyasaların gözü kulağı Ağbal'lı ilk PPK'da

Asya borsaları negatif, Çin pozitif ayrışıyor

ABD borsaları korona kâbusuyla günü ekside kapadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)