E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada gün içi dalgalanmalar öngörülüyor---

Borsada gün içi dalgalanmalar öngörülüyor

Borsada gün içi dalgalanmalar öngörülüyor
26 Mayıs 2021 - 09:34 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne tepki alımlarıyla başlaması, ardından gün içinde dalgalı seyre devam etmesi bekleniyor

Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde güçlü satışlarla karşılaşarak günü %3,58 düşüşle 1.400,22’den tamamladı. Yurtdışı borsalar günü genel olarak sınırlı negatif eğilimle kapatırken, TL varlıklar ve BIST güçlü negatif ayrıştı. Erken seçim söylenti ve spekülasyonları, TL varlıkların güçlü negatif ayrışmasında ana etken oldu. BIST’te birkaç gündür zayıf görünüm sergilerken, kar satışı yaşanma riskin yükseldiğine işaret ediyorduk. Söz konusu söylentiler ve siyasi taraftaki gelişmeler endeksteki bu zayıf görünümle birlikte hem BIST’te hem de TL varlıklarda satışları tetiklediğini düşünüyoruz.

DXY dolar endeksi ve ABD 10yy tahvil faizlerinde düşüş devam etmesine karşın TL değer kayıplarını ve negatif ayrışmasını devam ettirdi. CDS’ler ise günü sakin bir eğilimle 401 seviyesinden kapatırken, CDS’lerdeki fiyatlama şuan için TL varlıklara yönelik bir sistematik risk fiyatlaması olmadığına işaret ediyor. Global risk alma iştahı güçlü kalmaya devam ederken, ABD enflasyon endişeleri Fed üyelerinden gelen sözel yönlendirmelerle kısa vadede zayıfladı. VIX endeksi 19 seviyesi altına gerilerken ABD borsalarda volatilitenin düştüğüne ve güçlü kar satışları yaşanma riskinin zayıfladığına işaret ediyor.

Hükümet kanadından erken seçim söylentilerini yalanlayacak açıklama gelmedikçe BIST’te tepki yükselişleri oluşsa da kısa vadede satışlar ve aşağı yönlü dalgalı seyir devam edebilir. Ancak, erken seçim söylentilerinin yalanlaması durumunda ise endekste güçlü tepki alımları oluşması beklenir. Buna bağlı olarak, kısa vadede yurtiçi siyasi gelişmeler ve gelecek açıklamalar piyasaların ana gündemi olacaktır. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri sınırlı pozitif seyir izlerken, Asya borsalarında genel olarak pozitif eğilim var.

Endeksin güne tepki yükselişiyle başlaması beklenirken, gün içinde dalgalı seyrin devam edeceğini düşünüyoruz.

Aksa Enerji (AKSEN), güneş enerjisine dayalı yenilenebilir enerji kaynak alanları ve bağlantı kapasitelerinin tahsisine ilişkin YEKA GES-3 ihalesinde, Kırşehir - 2 (10 MW) ihalesini 22,3 Kuruş/kWh bedel ile en iyi teklifi vererek kazandığını açıkladı.

Aselsan (ASELS) pay başına brüt %17.54386 (0.1754386 TL/pay) nakit kar payının 19 Kasım 2021 tarihinde dağıtılmasını Genel Kurula teklif edeceğini açıkladı. Dağıtılacak temettü, %1.19 temettü verimine işaret etmektedir.

Küresel piyasalar karışık bir seyir izliyor

Yurtiçi sert satışlarla negatif ayrıştı

Yabancı satışlarıyla risk iştahı bozuldu

Dolar dünyada düşüyor, yurtiçinde son durum ne?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)