E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada boğa sezonu bekleniyor---

Borsada boğa sezonu bekleniyor

Borsada boğa sezonu bekleniyor
21 Kasım 2023 - 06:14 borsagundem.com

Ortadoğu'da yaşanan gerilimle 3. çeyrek bilançolarının hisselere yansımaması nedeniyle borsada yükseliş bekleniyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından yüzde 15'e yakın düşüş yaşayan Borsa İstanbul'da yatırımcıların bekleyişi sürüyor. Ortadoğu'daki gerginlik nedeniyle 3. çeyrek bilançoların gecikmeli etkisiyle önümüzdeki dönem yükseliş potansiyeli güçleniyor.

Dünya'dan Birol Bozkurt'un haberinde uzmanlar, borsada 8 bin direncinin aşılması halinde yükselişin hızlanacağı ve önümüzdeki dönem 11 bin puan seviyelerinin görülmesinin beklendiğini açıkladılar. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın ilk işlem gününü yüzde 1,18 yükselişle 7.946,37 puandan kapattı.

İki sektör ön plana çıkıyor

Fed'in sıkı para politikasının sonuna geldiğine ilişkin beklentilerle küresel piyasalar pozitif seyrini koruyor. Merkez Bankası’nın da bu hafta vereceği faiz kararının ve İsrail-Hamas çatışmasına ilişkin haber akışının fiyatlamalar üzerinde etkili olması bekleniyor. BIST 100 endeksinde 8.000 ve 8.180 seviyelerinin direnç, 7.730 ve 7.590 puanın destek konumunda olduğunu belirtiyor.

Borsada yılsonunda 7500 seviyesinin korunması ve beklentilerin üzerinde gelen bilançolarla bir likte 8500-9000 arasında bir kapanış yapması bekleniyor . Özellikle holding ve bankacılık hisselerinde hala benzer ülkelere göre iskontolu olan ve gelen iyi bilançoların henüz fiyatlanmaması 8500 ve üzeri hareketlerde bu iki sektörün öncülük edeceği beklentimizi güçlendiriyor

Merkez’den 250 baz puan faiz artışı bekleniyor

Merkez Bankası bu hafta Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Piyasada genel beklenti faizlerin 250 baz puan artırılması yönünde. Societe Generale (SocGen) analistleri TCMB'nin kasım toplantısında politika faizinin 250 baz puan artışla yüzde 37,50 seviyesine çıkacağı beklentisini paylaştı. Bloomberg HT anketine katılan kurumların beklentisi de politika faizinin kasım ayında yüzde 37,50 seviyesine çıkarılacağı yönündeydi.

SEC, kripto para borsası Kraken'i dava etti

 

New York borsası yükselişle kapandı

 

Çin ve Suudi Arabistan'dan dolara darbe vuracak anlaşma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir insan21 Kasım 2023 12:06

    Ahgaz beni hayata kusturdu birdaha borsaya girmem 6aydir bekliyor param boh oldu yazıklar olsun SPK nerde niye küçük yatırımcı yi soyduruyolar