E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsacıların Biden korkusu yersiz---

Borsacıların Biden korkusu yersiz

Borsacıların Biden korkusu yersiz
10 Haziran 2020 - 12:47 borsagundem.com

Danışma şirketi Scowcroft Group’a göre borsacıların Joe Biden'a karşı endişesi yersiz

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street'teki birçok kişi Joe Biden’ın yeni ABD başkanı olmasından endişe etmekte. Washington merkezli deneyimli bir danışma şirketi olan Scowcroft’a göre bu korkular oldukça yersiz.

Scowcroft Group’un stratejistleri Tom Gallagher ve Kevin Nealer, genellikle kısa vadeli borsa yatırımcıların cumhuriyetçilerin kazanmasını tercih ettiğinin fakat Biden’ın da olası zaferinin borsalara olumlu yansıyabileceğini söyledi.

Politikacıların finansal piyasalar üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğu yadsınamaz bir gerçekken seçim gününe kadar bütün söylemler değişebilir. Ayrıca mevcut başkan Donald Trump’ın Çin ve ABD üzerinden yürüttüğü politikalar mevcut siyasi riskleri artırabilir.

Mart ayında borsalar korona virüs rüzgarıyla sert bir şekilde düşerken ABD'nin 14 eyaletinde ön seçimlerin yapıldığı "Süper Salı"da eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın 10 eyalette ipi göğüslemesi üzerine borsalar sert bir şekilde toparlandı.

Trump, deregülasyon ve vergi indirimleri ile borsaları desteklemeye devam ederken başkanlığı boyunca faiz oranları düşmeye devam etti. Biden ise Trump’ın “önce Amerika” politikasından vazgeçeceği için yeni gümrük vergileri getirmesi beklenmezken dünya ticaret hacminde büyük bir artış bekleniyor. 

Biden Türkiye'den iki kez özür dilemek zorunda kalan isim

Hillary Clinton'dan Biden'e tam destek

Trump bile Buffett’ın hata yaptığını düşünüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)