E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa pandemi sonrası ilk rekorunu kırdı---

Borsa pandemi sonrası ilk rekorunu kırdı

Borsa pandemi sonrası ilk rekorunu kırdı
19 Ağustos 2020 - 12:37 borsagundem.com

Borsada pandemi başından bu yana ilk rekor görüldü

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

S&P 500 endeksi, Salı günü korona virüs pandemisinin başlangıcından bu yana ilk kez tüm zamanların rekor değeriyle kapattı.

Wall Street’in en büyük endeksi olan S&P 500, günlerdir rekor değerin kıyısında bekliyordu ancak sürekli, bu mihenk taşına ulaşmasına ramak kala başarısız oluyordu. 

Ancak Salı günü o gün geldi çattı. 19 Şubat tarihinden bu yana ilk rekoru olan %0,2’yle kapattı. Bu değer oldukça önemli çünkü Wall Street’in kısa zaman önce, Mart ayında pandemi yayılmaya başladığı zaman gördüğü dip noktasından çıkarak yeni bir rekor kırması yalnızca beş ay sürdü. Bu korona virüsten etkilenen ayı piyasasını tarihin en kısası yapıyor. S&P Dow Jones Indices’tan Howard Silverblatt, bu sürecin yalnızca 1,1 ay sürdüğünü açıkladı. Bahar aylarındaki satış furyasıyla birlikte hisse senedi piyasaları bir ayı piyasasına düşmüştü.

UBS Global Wealth Management’ın ABD CEO’su Solita Marcelli, müşterilerine gönderdiği bir notta, “inanması güç ama 2020’nin ayı piyasası resmi olarak sona erdi” dedi.

Cnn’in haberine göre piyasalar, korona virüs karşısında eşi benzeri görülmemiş bir mali ve parasal canlanmayla yanıt vererek git gide yükseldi. Bununla birlikte hızlı bir ekonomik sıçrama beklentileri arttı.

Marcelli “bu bazı yatırımcılar için üzücü bir haber olabilir, zira onlar bir başka düşüşte daha fazla hisse almayı umut ediyorlardı. İyi tarafından bakacak olursak, bu yeni boğa piyasası halen yatırımcılar için fırsatlar sunuyor” dedi.

Büyük kap ABD hisseleri yaz boyunca yükselişine devam etse de, daha küçük Amerikan şirketleri, tıpkı uluslararası hisseler gibi daha uzun bir yol yürümek zorunda.

Diğer bir deyişle, yeni bir boğa piyasası ancak, altı ay kesintisiz sürecek, %20’lik bir rallinin sonunda elde edilebilecek. Gelecek ay bu durum ancak, piyasalar büyük bir satış furyası yaşamazsa gerçekleşebilir.

LPL Financial’ın baş stratejisti Ryan Detric yaptığı açıklamada, “birçok kişi %10’luk işsizlik verileri ve neredeyse bir milyon insan işsizlik başvurusunda bulunurken piyasaların nasıl yeni rekorlar kırdığını düşünüyor. Gerçek şu ki, ekonomik veriler geriye bakar, piyasalarsa daha parlak bir geleceğe” dedi.

Nasdaq Composite (COMP)’de Salı günü %0,7’lik bir rekor kapanış yaptı. Ancak bunu başarmak için Pazartesi gününün zirvesini yakalaması gerekti.

Dow (INDU) endeksi o günü düşüşle kapatan istisnalardan biriydi. Düşüşe enerji ve para piyasalarındaki kayıpların neden olduğu düşünülüyor. Endeks %0.2’ye denk gelen 67 puanlık bir düşüş yaşadı. Halihazırda zirve noktasının %6 aşağısında seyrediyor.

Borsalardaki hızlı yükseliş ne anlama geliyor

 

New York borsası yükselişle açıldı

 

ABD borsalarında yön yukarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)