E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Boris Johnson'ın başbakan olması bekleniyor---

Boris Johnson'ın başbakan olması bekleniyor

 Boris Johnson'ın başbakan olması bekleniyor
23 Temmuz 2019 - 10:57 borsagundem.com

İngiltere'de muhafazakar parti yeni başkanını açıklayacak, Boris Johnson'ın başbakan olması bekleniyor

İngiltere'de iktidardaki muhafazakar partinin bugün yeni başkanı ve başbakan olarak AB'den ayrılmayı bir ölüm kalım meselesi olarak gören Boris Johnson'ı seçmesi bekleniyor. Johnson üç ay içinde Brexit'i tamamlamak zorunda. Johnson ve rakibi Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, bir aydır parti başkanını seçecek 200,000'den az sayıdaki muhafazakar parti üyesini ikna etmek için çalışma yürütüyordu.
  
Sandıklar dün Türkiye saati ile (TSİ) 1900'da kapandı. Sonuçların bugün sabah saatlerinde açıklanması bekleniyor. Seçimi kazanan kişi başbakanlık görevini Theresa May'den Çarşamba günü devralacak.

May, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması için hazırladığı planın parlamentoda reddedilmesinin 
ardından başbakanlıktan çekileceğini açıklamıştı. Eski Londra belediye başkanı ve dışişleri bakanı Johnson, bazı anketlere göre yüzde 70'e yakın oyla favori olarak görülüyor. 

Johnson başbakan olursa siyasi kriz devralarak göreve başlayacak. İngiltere'nin 31 Ekim'e kadar Avrupa Birliği'nden ayrılması gerekiyor. Johnson, anlaşmasız bir ayrılığın İngiltere ekonomisinde yaratacağı belirsizliği göze alarak AB'yi ayrılma anlaşmasını tekrar müzakere etmeye ikna etmek zorunda. AB ise anlaşmayı müzakere etmek istemiyor. Şu ana kadar İngiltere'nin AB'den nasıl ayrılacağının çerçevesini çizen sadece bir plan ortaya konuldu. May tarafından AB ile üzerinde uzlaşılan bu plan İngiltere parlamentosunda üç defa reddedildi. Ancak vekiller, Johnson'un ülkeyi anlaşma olmadan AB'den çıkarmasına izin vermeyeceğini açıkça ifade ediyorlar. 

Johnson daha önce AB'yi taviz vermeye zorlamak için anlaşmasız ayrılık için hazırlık yapacağını söylemişti. Geçen ay TalkRadio'ya konuşan Johnson, "Elbette kendi planımızı eyleme geçirmeye çalışacağız, 31 Ekim'e hazırlanacağız artık ne olacaksa... ölüm kalım, artık ne olacaksa" demişti. 
     
  

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nihat23 Temmuz 2019 12:41

    Bu kadar saf olmayın!  Bunun dedesi Osmanlıya ihanet ettiği için İngiltereye kaçtı!  Türklerden ve Müslümanlardan nefret eden birisi!  Her açıklamasında Nasıl alay ettiğini anlamıyor musunuz?

  • HALİL TÜRK23 Temmuz 2019 11:39

    Bizim torun ingiltere nin başına geçeçektir.iyi şeyler olacaktır.