E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBofA: Yüksek faizler borsaları durduramayacak---

BofA: Yüksek faizler borsaları durduramayacak

BofA: Yüksek faizler borsaları durduramayacak
28 Kasım 2023 - 14:17 borsagundem.com

Ekonomideki yüksek faiz ortamına rağmen ABD borsaları yükselişini sürdürüyor. BofA baş stratejisti Subramanian’a göre gelecek yılda da ABD’nin ağır siklet teknoloji hisseleri S&P 500’ü sırtlamaya devam edecek

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikan borsalarındaki boğa piyasası rallisi yatırım uzmanlarını heyecanlandırıyor. Bank of America Global Research’e göre S&P 500 Endeksi bünyesindeki güçlü şirketlerin liderliğinde gelecek yıl da kazandırmaya devam edecek.

BofA Global Research'e göre, S&P 500 şirketlerinin daha yüksek faiz oranlarına uyum sağlamak için daha güçlü bir konumda olacak ve ABD hisse senetleri muhtemelen gelecek yıl yükselmeye devam edecek. MarketWatch’un haberine göre dev Wall Street bankasının araştırma ekibi S&P 500 Endeksi’nin 2024’ü 5.000 puanda bitireceğini tahmin ediyor. Bu endeksin şu anki seviyesinden %10 yükseleceği anlamını taşıyor.

ABD’nin büyük sermayeli şirketlerinin hisse senetlerini takip eden endeks 2023’te küçük sermayeli şirketler endeksi Russell 2000’den çok daha güçlü kazançlar sağladı. BofA’nın ABD Hisse Senetleri ve Kantitatif Stratejiler Başkanı Savita Subramanian daha yüksek faiz oranı ortamına uyum sağlayamayan ve nakit girişlerinde sorun yaşayan şirketlerin zayıf performansının devam ettiğine dikkat çekti.

Baş stratejiste göre S&P 500 Endeksi zayıf şirketlerin piyasa değerinin düşmesi sonucu kalite açısından biraz daha yüksek bir endeks haline geldi. BofA'ya göre S&P 500, 2024'te yavaşlaması beklenen ABD ekonomisi zemininde bile yükselmeye devam edebilir.

Enflasyonda ‘yumuşak iniş’ beklediklerini belirten Subramanian bu senaryoda ABD ekonomik büyümesi "pozitif ancak trendin altında" olacağını sözlerine ekledi. Bu süreçte S&P 500 Endeksi’ndeki hisse başı kazançlarının halihazırda ‘dibe vurduğunu’ belirten baş stratejist gelecek yıl endeksteki hisse başı getirilerin 235 dolara kadar yükseleceğini öngörüyor.

Baş stratejist döngüsel hisse senetleri için Russell 2000 yerine S&P 500’ün eşit ağırlıklı versiyonunu tercih ediyor. Bunun sebebi ise kısmen küçük sermayeli şirketler için yeniden finansman risklerinin daha fazla olması. Borsa uzmanı Russell 2000 Endeksi’ndeki birçok şirketin para kazanmadığına dikkat çekti.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD borsalarında bu yıl kaydedilen yükselişler yedi büyük sermayeli teknoloji hissesinin önderliğinde gerçekleşti. FactSet verilerine göre, S&P 500 Endeksi 2023’ün başından itibaren %18,5’lik bir yükseliş yakaladı. Aynı dönemde Russell 2000 Endeksi’nin kaydettiği artışsa %2,3 seviyesinde kaldı. Invesco’nun S&P 500 Eşit Ağırlıklı ETF’si bu yıl sadece %3,8’lik bir yükseliş kaydedebildi.

BofA’nın ABD Ekonomi Başkanı Michael Gopen bu yıl ABD Merkez Bankası’nın (FED) para politikasının yatırımcılar tarafından yakından takip edildiğini, FED’in çoğunlukla şahin politikalarıyla öne çıktığını ancak yine de Amerikan borsalarının yükseldiğini hatırlattı. FED gösterge faiz oranını temmuz ayından bu yana 22 yılın en yüksek seviyesi olan %5,25-%5,5 hedef aralığında tuttu. FED yıl boyunca yüksek enflasyonu düşürmek için agresif bir şekilde faiz oranlarını artırmıştı.

Subramanian faiz artışlarında zirvenin ve enflasyondaki oynaklığın ‘geride kaldığını’ düşünüyor. Gopen ise, FED’in faiz artışlarını bitirdiğini ve gelecek yılın haziran ayından itibaren 25 baz puanlık bir hızda faiz indirimine başlayabileceğini öngörüyor. Ancak BofA'nın ekonomik öngörü raporuna göre, %2'lik enflasyona giden yol bir resesyon yaşanmaması durumunda "muhtemelen uzun bir yol” olacak.

S&P 500 yükselişini sürdürecek

 

Boğa piyasasının ikinci yılı geliyor

 

Piyasalarda FED belirsizliği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)