E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBlinken'dan kayıp ABD'liler hakkında açıklama---

Blinken'dan kayıp ABD'liler hakkında açıklama

Blinken'dan kayıp ABD'liler hakkında açıklama
08 Ekim 2023 - 18:47 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail-Filistin kriziyle ilgili açıklama yaptı. Blinken “Bazı Amerikalının öldürüldüğüne ve kayıp Amerikalılar olduğuna dair bilgiler var, bunları doğrulamak için çalışıyoruz.” ifadesini kullandı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail’e yönelik saldırıları nedeniyle bölgedeki kayıp ve yaşamını yitiren Amerikalılarla ilgili bilgileri doğrulamak için "fazla mesai" yaptıklarını belirtti.

Bilnken, ABD Başkanı Joe Biden’ın talimatının “İsrail’e şu anda Hamas’tan gelen saldırılarla başa çıkması için ihtiyaç duyduğu her şeyi sağladıklarından emin olmak” olduğunu aktardı.

İsrail'in ek taleplerini incelediklerini kaydeden Blinken, “Sanırım günün ilerleyen saatlerinde bu konuda daha fazla şey duyacaksınız.” dedi.

Biden, İsrail'e desteğini açıklamıştı

Biden, dün İsrail’e kendisini savunması için desteklerinin süreceğini belirterek, “Benim yönetimimin İsrail'e desteği kaya gibi sağlam ve sarsılmazdır.” ifadesini kullanmıştı.

Aksa Tufanı saldırıları

Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları, dün sabah İsrail’e “Aksa Tufanı” isimli kapsamlı saldırı başlattığını açıklamıştı.

Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken silahlı gruplar, bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını duyurmuştu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 256 kişinin hayatını kaybettiğini, 1788 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İsrail basınında Hamas’ın silahlı kanadının başlattığı saldırılarda şu ana kadar 300 İsraillinin öldüğü, ülke genelindeki yaralı sayısının 1864’e yükseldiği duyurulmuştu. 

Erdoğan: Ortadoğu'da kalıcı barışın yolu Filistin devleti

BMGK İsrail ve Filistin için olağanüstü toplanıyor

İsrail'in Gazze'ye karşı hava saldırıları hız kesmiyor

Hamas'ın saldırısında ölen İsrailli sayısı 600'e yükseldi

Biden ve AB’den İsrail’e destek mesajı

İsrail, Batı Şeria'yı bariyerlerle kapadı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)