E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGazze'de can kaybı 31 bini aştı---

Gazze'de can kaybı 31 bini aştı

Gazze'de can kaybı 31 bini aştı
16 Mart 2024 - 22:05 borsagundem.com

İsrail'in 162 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 31 bin 553'e yükseldi

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 162 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun, halkı aç ve susuz bırakıp yardımların ulaşmasını engelleyerek insani felakete yol açtığı Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda can kaybı son 24 saatte 63 artarak 31 bin 553'e çıktı.

Açıklamada, son saldırılarda İsrail güçlerinin 112 Filistinliyi daha yaraladığı ve Gazze Şeridi'nde toplam yaralı sayısının da 73 bin 546'ya ulaştığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı, enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğunu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığını kaydetti.

Almanya'dan Gazze'ye yardım 

Almanya Savunma Bakanlığı, ilk kez paraşütle Gazze'ye yardım malzemeleri ulaştırıldığını bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya platformu X'ten yapılan açıklamada, Alman Hava Kuvvetlerinin ilk kez bugün Gazze'ye paraşütle insani yardım malzemeleri indirdiği belirtildi.

Açıklamada, yardım taşıyan uçakların Fransa'nın Evreux kentinde konuşlandığı kaydedildi.

Alman Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamada ise C-130 tipi uçakla taşınan 4 ton acil ihtiyaç duyulan gıdanın paraşütle Gazze'ye indirildiği ve 4 paletin yaklaşık 1000 metre yükseklikten bırakıldığı aktarıldı.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, yaptığı açıklamada, "Bu şekilde acilen ihtiyaç duyulan ilaç ve gıdanın Gazze'de zor durumdaki insanlara ulaşmasını sağlamaya katkıda bulunabiliyoruz." dedi.

İsrail hapishanesinde bir Filistinli öldü

İsrail hapishanesinde 4 gün önce hücresinde baygın halde bulunduğu belirtilen Cuma Ebu Ganime'nin (26) hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail güçleri, Aralık 2023'te Gazze Şeridi'nden dönüşü sırasında Ebu Ganime'yi gözaltına almış ve soruşturma için İç İstihbarat Servisi Şin-Bet'e teslim etmişti.

Hakkında hazırlanan iddianamede Ebu Ganime'nin, 2016 yılında Gazze Şeridi'ne sızarak Hamas hareketinin askeri kanadına katıldığı ve İsrail ordusunun ülkenin güneyindeki konumları hakkında hassas bilgiler verdiği iddia edilmişti.

BM'den çarpıcı Gazze tablosu

 

Hamas: Anlaşmanın tek şartı Gazze'de savaşı bitirmek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : (17 Mart 2024 12:43

    Oruç; Allah'ın rızasını kazanmak için ibadet maksadıyla gün boyu yemekten, içmekten, nefsi arzulardan uzak durmak suretiyle yerine getirilen bir ibadettir.. islamın 5 şartından biri.  20 den fazla islam arap Türk milyonlarca müslüman... Peki Filistin toprakları bu halde iken Allah rızasını kazanbilirmiyiz ? KUDUS: GÖKTE yapılıp yere inen bir şehir. İlk kıblemiz. Kaç müslüman bugun git orada namaz kıl derse gidebilir ???  İsrail  var can güvenliğim yok der gitmeyiz. Ama orada Bir avuç Müslüman mücadele veriyor. Koskoca İslam alemi ne dualarında, ne görsellerinde, nede ortak birlik beraberliklerinde tek yumruk olamıyor, robot gibi İslamın şartı 5 diye oruç tutuyor, bedenının zekatını veriyor Allah 'a ... eee  nasıl oluyor bu iş ? insan oğlu allah'ı mı kandırıyor? kıble işgal edilince namazın namaz olacak mı ?  kıble arıyorsun ya... İslam ailimide yapoacaklar okutarak bizleri bı o kaldı