E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBlackRock: Fed’in bıraktığı hasar henüz piyasalara yansımadı---

BlackRock: Fed’in bıraktığı hasar henüz piyasalara yansımadı

BlackRock: Fed’in bıraktığı hasar henüz piyasalara yansımadı
26 Nisan 2023 - 17:12 borsagundem.com

Stratejistler, Fed’in parasal sıkılaştırma hamlesinin olası hasarlarının henüz piyasalara yansımadığı konusunda yatırımcıları uyarıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de borsalar yön bulmakta zorlanıyor. Belirsizliğin oldukça yüksek seyrettiği bu dönemde alıcılar ve satıcılar arasındaki savaş da dinmişe benziyor. BlackRock stratejistleri ise hisse senedi piyasalarında dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, BlackRock stratejisti Ann-Katrin Petersen, Fed sıkılaştırmasının hasarının henüz piyasalara yansımaması nedeniyle yatırımcıların ABD hisse senetlerine karşı temkinli olması gerektiğini söylüyor.

Hisse senetlerinde temkinli olunmalı

Insider’dan Morgan Chittum’un haberine göre, üst düzey BlackRock stratejisti Petersen, piyasa henüz Fed'in faiz artırımlarını tam olarak fiyatlamadığı için yatırımcıların ABD hisse senetleri konusunda çok daha dikkatli olmaları gerektiğinin altını çiziyor. Varlık yönetimi firmasının kıdemli yatırım stratejisti Ann-Katrin Petersen, “Şimdilik ABD hisse senetleri konusunda daha temkinli bir duruş sergiliyoruz” diyor.

Bu ayın başlarında başlayan ilk çeyrek kazanç raporlarından elde edilen sonuçlar da Fed'in sıkılaştırmasını ilk aşamada yansıtmayacak. Petersen, “Kazanç görünümü ve ayrıca genel olarak ABD hisse senedi görünümü, ABD Merkez Bankası'nın sıkılaştırma döngüsünün ABD ekonomisine ve ABD şirket kazançlarına verdiği ekonomik zararı henüz yansıtmıyor” şeklinde konuşuyor ve ekliyor: “Wall Street'teki görüş birliği, bu takvim yılında sabit kazançların yatay seyredeceği yönünde. Ancak bu bile ‘iyimser taraf’tan yapılan bir tahmin.”

Piyasa, makro risk algılarını yapay şekilde bastırıyor

Fed, art arda dokuz toplantıda faiz oranlarını yükselterek, son 41 yılın en yüksek enflasyon oranıyla mücadele etmek için Mart 2022'de sıkılaştırma kampanyasına başlamıştı. CME FedWatch Tool'a göre, piyasalar önümüzdeki hafta yapılacak Fed toplantısında büyük ölçüde bir çeyrek puanlık artış daha bekliyor ve yılın ilerleyen dönemlerinde faiz indirimi ihtimalinin giderek arttığını düşünüyor.

Wall Street’te farklı görüşe sahip stratejistler de bulunuyor ancak onlar da sert makro koşullara rağmen piyasanın sessiz hareketleri hakkında benzer görüşler sunuyor. JPMorgan Baş Piyasa Stratejisti Marko Kolanoviç, yatırımcılarıyla paylaştığı notta “Bu piyasa dinamiği, temel makro risk algılarını yapay bir şekilde bastırıyor” diye yazıyor. Kolanoviç, hisse senetlerinde daha fazla ralli olması durumunda, yatırımcıların bir sıçrama olur olmaz satmaları ve biraz kar almaları gerektiğini söylüyor.

Fed toplantısı öncesi bankacılık tekrar önümüzde

 

Küresel piyasalarda 'Fed' belirsizliği

 

Fed Bej Kitap raporu: Fiyat artış oranı yavaşlıyor

 

Fundstrat: Dezenflasyon, hisse senetlerine yarayacak

 

JPMorgan: Düşük volatilite hisse senetlerine yönelik riskleri maskeliyor

 

Morgan Stanley: Hisse senetleri tehlikeli bölgede

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)