E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’i geride bırakan altcoin’in sessiz yükselişi---

Bitcoin’i geride bırakan altcoin’in sessiz yükselişi

Bitcoin’i geride bırakan altcoin’in sessiz yükselişi
05 Ekim 2021 - 17:25 borsagundem.com

Eylül ayının başından bu yana Bitcoin, Ethereum, Cardano (ADA) ve BNB gibi önde gelen kripto paralarda yatay bir seyir izlendi. Ancak bu süreçte Ethereum odaklı altcoin OMG, sessiz yükselişiyle yatırımcıların gözünden kaçtı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin ve diğer büyük kripto paralar geçtiğimiz ay boyunca yükseliş gerçekleştiremedi. Ancak kripto paralar ekim ayına güçlü bir giriş yaptı. Bitcoin fiyatı geçtiğimiz aydan bu yana büyük oranda yatay seyrederken Ethereum’da yaklaşık %15 düşüş gerçekleşti. Ethereum’un rakipleri Cardano (ADA) ve Binance’in BNB coin’i de eylül ayının başından bu yana sırasıyla %25 ve %12 düşüş gösterdi.

Bitcoin ve diğer önde gelen kripto paraların fiyatı yatay seyrederken, Ethereum ölçekli OMG networkü’nün OMG isimli token’ı 2018 yılının ilk dönemlerinden bu yana görülmemiş yükselişler gösterdi. Forbes’un haberine göre kripto para eylül ayının başından bu yana yaklaşık %150 yükseliş gerçekleştirdi. OMG, yılın ilk döneminde Bitcoin, Ethereum ve kripto para piyasasının genelinde görülen yükselişle birlikte de artmış ve 13 doların üzerine çıkmıştı. Bunun ardından kripto para piyasasında görülen düşüşle 3 dolara geriledi ancak son aylarda yeniden yükselişe geçerek 18 dolara ulaştı.

Dijital para platformu CrossTower Araştırma Analisti Martin Gaspar, “OMG’nin yükselişi ağda gerçekleşecek güncelleme nedeniyle yatırımcıların heyecanından kaynaklanıyor” dedi. borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre haziran ayında OMG yeniden yapılanarak enya ve boba network’leriyle bir araya geldi. Bu şekilde de Ethereum’un yüksek maliyetini düşürdü, işlem hızını yükseltti ve akıllı kontrat işlevini genişletti.

Diğer Ethereum odaklı ikinci katman projelere yönelik ilgi de son haftalarda arttı. Ancak bu yükselişin lideri OMG oldu. İngiltere merkezli dijital varlık borsası GlobalBlock Yatırım Uzmanı Marcus Sotiriou, “Ethereum katman 2 çözümlerinin benimsenme oranları artmaya devam ediyor” dedi.

Devamında, “Etherscan verileri platform üzerindeki işlemlerin son 30 günde %168 yükseldi, ancak Ethereum’da işlemler yalnızca %0,6 yükseliş gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı. Bu yükselişin non-fungible token’lar (NFT) ve kripto oyunların yükselişiyle ilgili olduğunu söyleyen Sotiriou, Matic isimli token’da da kısa vadede yükselişin beklendiğini açıkladı.

 

Köpek temalı iki kripto parada ivmeli yükselişler dikkat çekiyor

 

Bitcoin'de ayılar bozguna uğradı: 50 bin dolar!

 

Ethereum işlemlerinde astronomik yükseliş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber Bekri 06 Ekim 2021 00:15

    Kolay para yoktur kerizler vardır...Keriz olup yoldurma kendini mudurnu tavuğu gibi "BEDAVA PEYNİR FARE KAPANINDA OLUR"

  • Mucise Reis ;)05 Ekim 2021 18:27

    korkumdan çok alamadım. bu köpek tilki karışımı coınden az biraz aldım yüzde 80 verdi. :D korka korka aldım. ama şuna karar verdım az biraz gomdum. bıraktım. 8 yıl sonra hesaba giricem. :D. Türk hesabına aktarıp al-sat etmediğim, alıp sadece tuttuğum hesabımda bulundurcam.