E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’de ayı-boğa savaşını kim kazanacak?---

Bitcoin’de ayı-boğa savaşını kim kazanacak?

Bitcoin’de ayı-boğa savaşını kim kazanacak?
12 Mart 2022 - 12:59 borsagundem.com

Borsalardaki harekete paralel dalgalı bir seyir izleyen Bitcoin 40 bin doların üzerinde tutunamıyor. Boğalar ve ayılar arasında yaşanan mücadelenin sonuç merak ediliyor.

BORSAGUNDEM.COM

Geçen yıl borsalara paralel olarak rekor üstüne rekor kıran ve 70 bin dolar sınırına ulaşan Bitcoin 30 bin dolar sınırına kadar geriledikten sonra son günlerde 40 bin Dolar seviyelerinde hareket ediyor. Geçen ay 37.000 ila 45.000 $ arasında değişen Bitcoin fiyatı borsalardaki aşağı yönlü seyri takip ediyor. Tokyo merkezli kripto para borsası Bitbank ile kripto para piyasası analisti Yuya Hasegawa'ya göre, boğalar ve ayılar arasında bir mücadele yaşandığını belirtiyor. Bazı analistler hisse senedi piyasalarındaki düşüşe bağlı olarak kripto paraların da aşağı yönlü seyir izleyeceğini belirtirken, bunun tam tersini savunanların sayısı da oldukça fazla. Yükselen enflasyon, emtia fiyat artışı ve yeni güvenli liman arayışında Bitcoin’e olan talebi artırması bekleniyor. Bazı uzmanlar tarafından "dijital altın" olarak adlandırılan Bitcoin’in orta vadede yükselmesi öngörülüyor. Ancak özellikle gelişmiş ülkelerin yapacağı düzenlemelerin de Bitcoin başta olmak üzere birçok kripto paranın kaderini belirleyeceği ifade ediliyor. 40 bin dolar seviyesinde yatay selir izleyen Bitcoin zirve seviyesiyle kıyaslandığında yaklaşık yüzde 40 oranında aşağıda ama beş yıl öncesiyle kıyaslandığında ise 40 kat yükselmiş durumda.

Kurumsal yatırımcıların da devreye girmesiyle birlikte başlayan yukarı hareketin önümüzdeki dönemde devam edeceği belirtiliyor.

Kripto boğası borsalarda sert düşüş bekliyor

 

Bitcoin'de 'boğa piyasası' umudu sürüyor

 

Omikron boğa yelkenlerindeki rüzgarı kaçırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)