E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKripto boğası borsalarda sert düşüş bekliyor---

Kripto boğası borsalarda sert düşüş bekliyor

Kripto boğası borsalarda sert düşüş bekliyor
27 Ocak 2022 - 16:18 borsagundem.com

Kripto alanındaki yatırımlarıyla bilinen ünlü yatırımcı Mike Novogratz, kripto para piyasalarında krizin büyük oranda hissedildiği ancak Wall Street’teki düşüşlerin daha yeni başladığı uyarısında bulundu

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü yatırımcı Mike Novogratz, Wall Street'te kolay para kazanma günlerinin hızla sona erdiğini ve önümüzdeki aylarda ABD borsalarındaki yatırımcıları daha acılı günlerin beklediğini söylüyor.

Financial News’in haberine göre Novogratz hafta başında yaptığı açıklamasında, “Borsaya bakıyorum ve bir düzeltmenin daha yeni başladığını görüyorum ve bu beni daha çok endişelendiriyor” dedi. Kripto para yatırımlarıyla bilinen ünlü yatırımcı kripto paralara ilişkin “Onlara hala gerçek manada inanıyorum ancak şimdi itidalli olma zamanı” ifadelerine yer verdi.

Dijital ticaret bankası Galaxy Digital'in CEO’su Novogratz, Bitcoin gibi spekülatif varlıkların Nisan 2020'de görülen bir zirveden yaklaşık %50 düştüğüne dikkat çekiyor. Ancak Novogratz son dönemlerde önemli ölçüde darbe alan hisse senetleri piyasaları için ufukta hala daha sert bir satış dalgası olduğunu belirtiyor.

Novogratz, “Kripto paralarda darbe çoktan alındı. Bir miktar daha da kayıp verilebilirsiniz. Bunda şüphe yok. Buna karşın hisse senetleri piyasaları aynı ölçüde kayıp vermedi” dedi.

Milyarder yatırımcı düşük sermayeli şirketler endeksi Russell 2000’e piyasaların barometresi olarak bakıyor ve endeksin şu anki seviyesinden 1.750 puan düşebileceğine inanıyor. Novogratz’a göre bu süreçte Nasdaq Endeksi ise mevcut seviyesinden %20 oranında daha düşebilir. Teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi, 19 Kasım'daki rekor zirvesinden %15'in üzerinde düştü. Russell 2000 Endeksi ise, 8 Kasım'da 2.442,742 puanlık son zirvesinin %19 civarında geride işlem görüyor.

ABD Merkez Bankası’nın sıkılaştırma politikaları, artan enflasyon ve Kovid-19'un yanı sıra jeopolitik gelişmeler, borsalarda kısa süreli diplerin satın alınmasına yönelik popüler ticareti zayıflattı. Wall Street çevrelerinde bu sebeple borsalarda potansiyel bir destek kaynağını ortadan kalktığı endişeleri yaygınlaşıyor.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre geçtiğimiz gün ABD Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği para politikası hedeflerini açıkladı. FED açıklamalarında 2022 yılında dördün üzerinde faiz artışı yapılacağı yönündeki beklentiler desteklendi. FED Başkanı Jerome Powell Mart ayında faiz artışı yapılabileceği ve bu aydan itibaren varlık alımlarının kesileceğini söyledi. Powell ayrıca ileriki süreçte FED’in bütçesinin daraltılması hususunda kararlar alınabileceğini de belirtti. Daha sıkı para politikasına ve yüksek faize ilişkin beklentiler FED ve ABD hükümetinden daha sınırlı likidite sağlanacağını gösteriyor. Bu aynı zamanda borsalarda boğa piyasası yatırımcılarının da darbe almasına sebep oluyor.

Novogratz, “FED'in durmadan para pompaladığı bir piyasa ortamına sahiptik. Ancak aynı zamanda ABD Hazinesi de insanlara bol miktarda likidite sağlıyordu. Hazine teşvikleri, FED teşvikleri varlık fiyatları için muazzam bir destek yarattı. Bu sebeple büyüme odaklı varlıklar hisse senetleri sonsuzluğa yükseliyor gibi görünüyordu” açıklamasında bulundu.

Ünlü yatırımcı piyasalarda geçen yılki spekülatif yükselişlere işaret ederek, “Tüm bunlar kumar ekonomisini veya en hafif tabirle spekülatif ekonomiyi yarattı. Değerlemeleri tuhaf görünen birçok şirketimiz var ve hepimiz buna alıştık” görüşlerine yer verdi. Borsa uzmanı piyasanın bir tür ‘normallik’ dönemine geçtiğini söyledi.

Novogratz kripto konusunda ‘ciddi derecede iyimser’ olduğunun bir kez daha altını çizdi ancak daha temkinli bir bakış açısını koruduğunu da belirtti. Borsa uzmanı dijital varlık sektörünü destekleyen blockchain teknolojilerinin altyapısının desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Ünlü yatırımcı, “Daha hızlı işlem yapabilen daha fazla blockchain ağına ihtiyacımız var. Daha fazla işlem yapılmasına izin veren daha iyi bir düzenleyici çerçeveye ihtiyacımız var. Bu yıl geçen yılki gibi her şeyin büyük bir kumarhane gibi olduğu bir ortamın aksine daha az spekülatif bir yıl olacak” görüşlerine yer verdi.

Novogratz kripto endüstrisinin nakit para ve inovasyonu teşvik edebilecek bir yetenek akınıyla dolu olduğunu söyledi. Bitcoin’e gelindiğinde ise Novogratz 33.000 dolar seviyesinde kripto para biriminin dibe ulaşmasını umuyor. Ancak kripto yatırımcısı Bitcoin’in öngörülebilir gelecekte 30 bin dolar ile 50 bin Dolar arasında hareket edeceğini öngörüyor.

Bitcoin’de yön yukarı döndü

 

FED faiz artışları tüketicileri nasıl etkiler?

 

El-Erian: FED gerekeni yapamadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz28 Ocak 2022 17:47

    Bir Jeton kadar bile işe yaramayan zımbırtının 40 bin dolar olması mı abartı yoksa stock change's ler mi?

  • xyz28 Ocak 2022 08:19

    Hava gazı ile şişirdikleri kripto jetonları havası kaçmadan hisse senetleri ile değiştirmek istiyor bunlar!  Bu kripto jetonlar yapay zeka ile kontrol edildiği için gerçek anlamda sistemden çıkanları adedi biraz fazlalaşınca çöküş çok daha ağır olma ihtimali var.  

  • Kürşad27 Ocak 2022 23:13

    Kriptonun öküzü gönlünden geçeni söyledi. İtin duası makbûl olsa gökten kemik yağar.

  • yatırımcı27 Ocak 2022 19:46

    bu arkadaşın enflasondan haberi yok galiba kripto  dunyasında boğulacaksınız haberiniz yok