E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin'de 40 bin dolar testi!---

Bitcoin'de 40 bin dolar testi!

Bitcoin'de 40 bin dolar testi!
21 Eylül 2021 - 17:22 borsagundem.com

Bitcoin, dikkatin yeniden ABD'li düzenleyicilere çevrilmesiyle birlikte 40 bin dolardan sekme yaşadı.

BTC/USD paritesi, salı günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler'dan beklenen açıklama öncesinde 43 bin dolar civarında seyrediyor.

6 Ağustos'tan beri ilk kez 40 bin dolar desteğini test eden BTC, çeviri yayın saati itibarıyla yatay seyretmeye devam ediyor.

Yatırımcılar genel olarak yükseliş beklese de, Çin'de resmi tatil nedeniyle soğuyan Evergrande olayının gölgesi, piyasa duyarlılığını etkilemeyi sürdürüyor.

Popüler yatırımcı Crypto Bullet, son gönderisinde “Bu sekme bana pek bir mutluluk yaşatmadı" diye belirtti.

Bitcoin'in biraz güç kazandığını görmek tabi ki iyi, ama genel tablo bana hala olumsuz gözüküyor.

Yatırımcı, 46.500 doların yükselişin sürmesi için kritik bir seviye olduğunu söyledi. Diğer birçok yatırımcı da bu fikre katılıyor.

Decentrader analisti Filbfilb, “45 bin doların geçilmesi yükseliş ihtimalini artırır" diye özetledi.

Diğer yandan stablecoin'ler hakkında yorumu nedeniyle halihazırda gündemde olan Gensler'ın da bu akşam The Washington Post ile röportaj yapması ve kripto paralar ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Borsa rezervleri boş mu verilmeli?

Analistler, Çin konusunda uzun vadeli bir yaklaşım izliyor ve Evergrande'nin iflas etmesi gibi olayların tam da Bitcoin'in ortaya çıkma sebebi olduğunu söylüyor.

Decentrader analisti Philip Swift, “BTC'nin küresel makro belirsizliklerde genellikle kısa vadede değer kaybettiğini unutmayın. Bitcin, tam da şu anda dünya genelinde patlak veren büyük sorunlara karşı bizi korumak için oluşturuldu" diye belirtti.

Tarihsel verileri kullananlar ise Mart 2020'de Bitcoin'in 3.600 dolara çakılmasının, sonraki aylarda rekor kırmasına zemin hazırladığına dikkat çekti.

Bu nedenle Binance'in BTC rezervlerindeki artış da beklenildiği kadar endişeye yol açmadı.

Analist William Clemente, “Evet, Binance'in BTC rezervi artıyor ve Çin'de satış yapıldığını ortaya koyuyor. Yine de bu birkaç haftalık bir trend ve borsa rezervleri, geçtiğimiz birkaç günde nötr kaldı" diye özetledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )21 Eylül 2021 18:55

    yılsonu 80100 bin usd olur. beklentım suruyor ... koşul 42- 58 arası yatay bant btc için.. altocınler zaten yatay oldumu kar üzerine koyacak...

  • TAMİZ KARTALGÖZ21 Eylül 2021 18:16

    BCH 1000 $ gelir ise yavaş yavaş alıma geçerim.bu fiyatlar kazık.