E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin piyasasında risk artıyor---

Bitcoin piyasasında risk artıyor

Bitcoin piyasasında risk artıyor
18 Ocak 2022 - 09:44 borsagundem.com

Wall Street tatildeyken piyasa sakin kalmış olabilir ancak önümüzdeki günlerde Bitcoin piyasalarında kritik hareketler gözlenebilir.

Bitcoin (BTC) fiyatı 17 Ocak itibarıyla, piyasanın istikrar kazanabileceğine dair işaretler içeren "sıkıcı" bir fiyat alanı içinde, 43.000 doların altında ilerliyor.

Kaldıraçlar tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkıyor

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre BTC/USD paritesi, 40 ila 45 bin dolar arasında kalmış görünüyor.

Wall Street piyasasının tatilde olmasının sürprizlere gebe olduğu düşünülse de trader’lar, altcoin’lere yatırım yapma konusunda temkinli açıklamalarda bulundu.

Popüler analist William Clemente, Bitcoin'in bu ay yükselen trend çizgisi üzerinden sıçradığını ve yakında bir takoz modeli oluşturarak dönüm noktasına yaklaşacağını vurguladı.

"İlginç bir hafta olacak" diye tahminde bulundu.

Spot fiyat bir yana, piyasada tüm zamanların en yüksek kaldıraç seviyesine yaklaşıldığı gözleniyor. Yalnızca ocak ayının ikinci haftasında gerileme yaşandı.

Kaldıraç kullanımının artması, önemli bir yukarı veya aşağı hareketin meydana gelmesi halinde trader’ların likide olma ihtimali endişelerini artırdı.

Yorumcu Vince Prince, "Bitcoin piyasasındaki tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşan kaldıraç oranı, büyük bir fiyat oynaklığının gerçekleşme ihtimalini artırıyor" diye uyardı.

"Teknik olarak Bitcoin 40.000 dolar seviyesini kırarsa, bu büyük bir zarar durdurma hareketini tetikleyecektir."

Cardano altcoin’ler arasında öne çıkıyor

Bu arada altcoin’ler, genellikle yatay seyir izlerken bazıları bu konsolidasyon sürecinden ayrıldı.

Piyasa değerine göre ilk 10 sırada yer alan kripto para birimlerine, bu yazı hazırlanırken yaklaşık yüzde 9'luk artış yakalayan Cardano (ADA) önderlik ediyordu. Bu hareket, ADA/USD paritesini üç haftanın en yüksek seviyesine yerleştirdi.

Cointelegraph’a yazılarıyla katkıda bulunan Michaël van de Poppe, "Piyasa psikolojisine göre, yeniden $ADA üzerine yoğunlaşılıyor" dedi.

"Geçen haftalarda piyasa duyarlılığı cenazeye benziyordu ve beklentiler fiyatın aşağı gideceği yönündeydi. Şimdi ise duygu değişiyor ve heyecan yeniden başlıyor."

Öte yandan Litecoin (LTC), yatırımcılarına kısa süreli bir artışla moral verdi ve son 24 saatte yüzde 4,5 kazanç yakaladı.

Trader, analist ve podcast sunucusu Scott Melker, LTC/USD paritesi hakkında "Güçlü destekten bir sıçrama daha... Mavi direncin kırılması fiyatın fırlamasına vesile olabilir. Ama henüz başlamadı" diye ekledi.

Twitter’ın kurucusu Bitcoin madencilik sistemi kuruyor

 

İsviçre bankası'ndan Bitcoin için 2022 tahmini!

 

Bitcoin'in önemini artıracak 8 neden

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)18 Ocak 2022 14:41

    ayın 26 sı önemli FEd önemli. değişen ekonomı gorecegız dunyada bazı ulkeler parabırımlerı bazı yatırımlar yanı bir değişimin ilk noktası olacak. o bakımdan btc de bu durumdan etkılendı. nasıl yansımalar olacak ? bilen yok. riskli pozisyonları yenı pozisyonları sıcak parayı yatırımcılar daha dikkatli kontrollu kısa vade oynatmaya başladı. o bakımdan btc 38 lere düşmesedeciddi oalrak güçlü noktaları etkılendı. kı ulke ekonomımız bile geri geldi 1 yıldan fazla durgunluk donemı yaşadı. btc de bıraz 38 üzeri tutunup tarihi beklıyor. faiz kararlını izliyor. yenı pozisyonlar biraz bekelyecek gevşeme hacimsizlik olabilir. kısa vade bakıyoruz... ama btc harıci altcoınlerde kendı rotalarını bağımsızca gerçekleştirebilir. herproje kendı programıan yonelebılır. btc hacımsızleşerekde devame debılır 2022 de eskısı kadar yogun olmayan hacımler ama düşmeyen sabitleşen değerler. fed görelım sonra bakalım