E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'in artıda açılması bekleniyor---

BİST'in artıda açılması bekleniyor

BİST'in artıda açılması bekleniyor
09 Temmuz 2013 - 08:53 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un güne ABD ve Asya borsalarının da etkisiyle, tepki alımlarıyla başlaması bekleniyor

"ABD borsalarının kapanışının ardından gelen Alcoa bilançosunun beklentileri karşılaması ve Asya Pasifik borsalarının da artıda seyretmesine bağlı olarak BİST-100 endeksinin bugüne tepki alımlarıyla 71.800 civarından artıda başlamasını bekliyoruz.
Portekiz Başbakanı Coelho’nun koalisyonu sürdürebilmek adına ortağıyla anlaşmaya vararak siyasi belirsizliği sona erdirmesi, Euro Bölgesi Maliye Bakanlarının Yunanistan'a 3 milyar euro tutarındaki kurtarma diliminin serbest bırakılmasında anlaşacağının beklenmesi, ABD ve Avrupa borsalarının günü artıda kapatmasını sağladı. Türkiye’de ise beklentilerden kötü gelen sanayi üretimi verisi BİST’in günü % 2 oranında düşüşle tamamlamasına neden oldu.
Bir süredir yurtiçinde zayıflayan makro verilerin yanı sıra artışa geçen enflasyonun yurtiçi talebi düşürme ihtimali, Gezi olayları ve Mısır etkisine de bağlı olarak % 4,0 olan yıl sonu büyüme tahmininin mevcut durumda tutma olasılığını azaltıyor ve şayet önümüzdeki dönemde Borsada yeni bir satış dalgası görürsek bu defaki bahane global likiditenin gelişmekte olan ülkelerden çıkışı yerine Türkiye ekonomisine yönelik olacaktır. Her ne kadar şu an bu yönde bir risk ve fiyatlandırma olmadığını düşünüyor olsak da bu konunun akılların bir kenarında durmasına fayda var. Dün yurtdışındaki pozitif havaya rağmen 73.000 desteğinin altına inilmesi teknik açıdan hoş olmazken, artık yeni destek noktamız 70.000 oldu. İngiltere Yüksek Mahkemesi’nin Çukurova ile Altimo davasında kararının borsada etkisini bugün göreceğiz. TCELL harici daha sabit bir piyasa olmasını beklememize karşılık, TCELL etkisiyle BİST-100 endeksi gün içinde 70.000 ile 73.000 arasında gidip gelmesi daha muhtemel görünüyor. Bu nedenle, bugünlerde günlük işlemlerden ziyade trende yönelik pozisyon alınmasını daha akıllıca buluyoruz."
(Eti Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)