E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'de 70.000 seviyesi kırılırsa...---

BİST'de 70.000 seviyesi kırılırsa...

BİST'de 70.000 seviyesi kırılırsa...
29 Temmuz 2013 - 09:22 borsagundem.com

BİST'de, yeni haftada gerek global piyasalardaki haber akışı, gerekse Türkiye’nin iç dinamiklerine bağlı olarak yine zayıf geçmesi muhtemel

Yurtdışı piyasalardaki negatif eğilimin devam ediyor olmasına bağlı olarak global borsa endekslerinin sabah itibarıyla benzer şekilde seyretmesi nedeniyle BIST-100 endeksinin bugüne 72.400 civarından satış ağırlıklı başlangıç yapmasını bekliyoruz. G-20 zirvesinde liderlerin parasal teşviklerin geri çekilmeye başlanırken diğer ülkelere zarar vermemesine dikkat edileceğinde anlaşması, Japonya'da iktidar partisinin parlamentonun her iki meclisinde de kontrolü alması, Japonya’da ihracatın %10 olan beklentinin altında kalması, Çin’deki öncü imalat endeksinin kötü gelmesi, ABD’de yayınlanan ve son beş yılın zirvesine ulaşan yeni konut satışları, tahminleri aşan PMI imalat endeksi ve benzer şekilde ağırlıklı olarak beklentilerden daha iyi çıkan şirket karları geçen hafta yurtdışı borsalarda karışık seyirler yaşanmasına neden oldu. Yurtiçinde ise, Tüpraş’a polis eşliğinde vergi incelemesi başlatılması, TCMB’nin beklentilere paralel sayılabilecek faiz kararı, BofA ML’nin Türkiye için tavsiyesini 'ılımlı ağırlığını artır'dan 'piyasa ağırlığı' seviyesine indirmesi, Borsa İstanbul’un %4,4 oranında değer kaybetmesine sebep oldu.
Yeni haftanın ise, gerek global piyasalardaki haber akışı, gerekse Türkiye’nin iç dinamiklerine bağlı olarak yine zayıf geçmesi muhtemel görünüyor. Bu nedenle, haftalık bazda 73.000 seviyesinin üzerine çıkılmadığı takdirde yeni pozisyon açmayı riskli görüyoruz. Şayet önümüzdeki günlerde gösterge endekste satış baskısı artar da, 70.000’e doğru bir geri çekilme olursa, çok acele etmeden, bu seviyenin kırılıp kırılmadığı izlenerek kısa vadeli tepki yükselişine yönelik alım denenebilir. Eğer piyasada negatif haber akışı artar da 70.000 kırılırsa daha fazla hisse azaltımı düşünülmelidir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)