E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBIST enflasyon verisi öncesi 108 bini aştı---

BIST enflasyon verisi öncesi 108 bini aştı

BIST enflasyon verisi öncesi 108 bini aştı
02 Aralık 2019 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul enflasyon verisi öncesi günü sanayi hisselerindeki alımların öncülüğünde %1.03 oranında yükselişle 108.004 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Hisse senedi piyasaları geçen hafta S-400 ve ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki haber akışı ile dalgalanırken, Borsa İstanbul haftanın son işlem gününü yataya yakın düşüşle tamamladı. Uzmanlar satış baskısının sınırlı kalarak endeksin 107 bin sınırında kalmasını olumlu olarak yorumladı.

Küresel piyasalar, geçen hafta ABD ve Çin arasında bir ticaret anlaşması imzalanacağına ilişkin beklentilerle genel olarak pozitif bir seyir izlerken, bu hafta, başta imalat sanayi PMI ve ABD'nin kasım ayı istihdam raporu olmak üzere yoğun veri gündemi yatırımcıların odağında yer alıyor.

Yurt içinde bugün büyüme rakamları takip edildi. Türkiye ekonomisi, arka arkaya üç çeyrek yaşanan daralmanın ardından, yılın üçüncü çeyreğinde beklentilere paralel yüzde 0,9 büyüdü.

Büyüme rakamları açıklandı!

Bugün açıklanan büyüme rakamlarının ardından yarın ise enflasyon verileri piyasalar gündemin önem teşkil edecek.

Yoğun ekonomik verilerinin yanında 3-4 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek NATO Zirvesi’nden çıkacak mesajlar piyasaların radarında önemli bir yer teşkil ediyor.

Asya’da borsalar, beklenenden iyi gelen Çin imalat sanayi PMI verisinin küresel ekonominin kritik noktayı atladığına dair kanıtlara bir yenisini eklemesiyle yükseldi.

YILIN SON FAİZ KARARI OLACAK

Piyasalarda yakından izlenen ve TL'de yön belirleyici olması beklenen TCMB’nın 12 Aralık'ta yılın son faiz kararı önemle takip edilecek.

Bankacılar toplantı tarihinin yaklaşmasıyla beklentilere göre TL'de baskı da görülebileceğini ancak küresel düşük faiz politikalarının ve TL'de oynaklığın oldukça azalmış olmasının TCMB'nin elini kuvvetlendirdiğini belirtti.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Çin'de beklenenden iyi gelen PMI verileri risk iştahına olumlu yansırken, Borsa İstanbul yoğun veri akışının yaşanacağı haftaya %0.42 oranında yükselişle 107.350 puandan başladı.

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,40, holding endeksi yüzde 0,49 yükseliş kaydetti. Tüm sektör endeksleri açılışta yükselirken, en fazla kazandıran yüzde 1,29 ile turizm oldu.

Piyasa açılışının ardından büyüme ve imalat PMI rakamları takip edildi. Ekonomik büyüme 3. çeyrekte yüzde 0.9 olarak gerçekleşti. Piyasanın beklentisi, yüzde 1 büyüme olacağı yönündeydi.

İSO Türkiye İmalat PMI Kasım'da 49,5'e yükseldi

Sanayi performansında en hızlı ve güvenilir referans kabul edilen İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI Kasım'da 49,5'e yükseldi. Açıklanan iki veri piyasalara pozitif etki gösterdi.

BORSA, GÜNÜN İLK YARISINDA YÜKSELDİ

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 895,93 puan artarak 107.799,61 puana yükselirken, toplam işlem hacmi 4,1 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. 

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,49 ve holding endeksi yüzde 1,27 değer kazandı. Tüm sektör endeksleri günün ilk yarısında yükselirken, en fazla kazandıran yüzde 7,12 ile spor oldu.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE KAPANDI

Borsa İstanbul enflasyon verisi öncesi günü sanayi hisselerindeki alımların öncülüğünde %1.03 oranında yükselişle 108.004 puandan tamamladı. Hacim 9.6 milyar lirayı aşarken sanayi endeksi günü %1.76, holding endeksi %1.75 oranında primli tamamlayarak dikkat çektiler. Piyasaların gözü artık yarın açıklanacak enflasyon verisinde olacak...

Günün önemli şirket haberleri 02/12/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 02/12/2019

Yabancı payının en çok düştüğü hisseler

 

DOLAR/TL

Dolar saat 17:51 itibariyle 5.7522 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7320 lira, en yüksek 5.7643 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3542 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1043 seviyesinde. Gram altın 269.8 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.19 seviyesinde.

Dolar yatay seyretti

 

BORSA İSTANBUL CUMA GÜNÜ DÜŞÜŞLE KAPANDI

Borsa İstanbul haftanın son işlem gününü yataya yakın %0.21 oranında düşüşle 106.903 puandan tamamladı. Endeksteki satış baskısını sanayi hisslerindeki %0.50'lik kazanç törpüledi. Hacim 7.9 milyar lirayı aştı.

Borsa İstanbul Cuma günü düşüşle kapandı

 

ASYA BORSALARI ÇİN'İN BEKLENENDEN İYİ GELEN PMI VERİSİYLE YÜKSELDİ

Asya'da endeksler yeni aya ve haftaya kazanımlarla başlangıç yaptı.

Asya borsaları Çin'in beklenenden iyi gelen PMI verisiyle yükseldi

 

ÇİN'DEN ABD'YE ANLAŞMA İÇİN TARİFELERİ GERİ ÇEKME TALEBİ

Global Times'taki habere göre Çin hükümeti faz bir ticaret anlaşmasının parçası olarak ABD'nin tarifeleri geri çekmesini istiyor.

Çin'den ABD'ye anlaşma için tarifeleri geri çekme talebi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)