E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBirleşme ve satın alma faaliyeti % 94 arttı---

Birleşme ve satın alma faaliyeti % 94 arttı

Birleşme ve satın alma faaliyeti % 94 arttı
03 Nisan 2021 - 10:27 borsagundem.com

Refinitiv'in bu hafta yayınlanan bir raporuna göre, 2021'in ilk çeyreğinde, küresel birleşme ve satın alma faaliyeti, geçen yılın ilk çeyreğine göre % 94 artışla 1.3 trilyon dolara ulaştı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Şirketler 2021'de şu ana çok hızlı birleşme ve satınalma anlaşmaları yapıyor ve analistler bu akışın yakın zamanda durmasını beklemiyor.

Refinitiv'in bu hafta yayınlanan bir raporuna göre, 2021'in ilk çeyreğinde, küresel birleşme ve satın alma faaliyeti, geçen yılın ilk çeyreğine göre % 94 artışla 1.3 trilyon dolara ulaştı. Bu rakam aynı zamanda 1980'den beri bugüne kadarki en yüksek seviye oldu.

Yatırım bankası PJ Solomon'un CEO'su Marc Cooper için bunların hiçbiri şaşırtıcı değil. 1999 yılında danışmanlık firmasına katılan Cooper , Fortune'a "10 yılda gördüğüm kadar güçlü piyasa" diyor . 

Birleşme ve satın alma işlemlerinin 2021'in ikinci yarısında da güçlü rakamlar göstermesi bekleniyor, çünkü "şu anda üzerinde çalıştığınız şey hakkında biraz beklentiniz olmalı, çünkü bu anlaşmalar uzun zaman alıyor. Ve birikim bir şey ifade ediyorsa, bu büyük bir ikinci yarı olacak" diyor Cooper.

Cooper, ABD ve küresel ekonomiler salgından çıktıkça satıcıların yükselişe geçtiğini öne sürüyor. Ve Biden yönetimi bu yılın sonlarında teşvik ve altyapı harcamalarına trilyonlarca dolar daha fazla harcama arayışındayken her şeyin "anlaşma yapmak için çok elverişli bir ortam" haline geldiğini savunuyor.

Bir SPAC 'kapatıldı' mı? Yakın zamandaki birleşme ve satın alma patlamasına önemli katkıda bulunan gelişmelerden biri, bu yılki başvuruların hızı göz önüne alındığında , önümüzdeki 24 ay içinde hala çok sayıda anlaşma yapılması beklenen SPAC'ler oldu. Cooper da "Çok sayıda SPAC'ın açıklanacağını göreceksiniz; bazı şirketlerin bu kadar başarılı olmadığını göreceksiniz ve bundan bir yıl sonra öğrenilenler göreceksiniz" diyor.

Fed korkusu

Spekülatif SPAC alanının dışında, Wall Street uzmanları, artan tahvil getirilerinin ve daha yüksek enflasyon potansiyelinin Fed'i faiz oranlarını yükseltmeye zorlayıp artırmayacağı konusunda ellerini sıkmaya devam ediyor. PJ Solomon's Cooper, oranlar bu yıl %2 veya %3'ü aşarsa, "değerlemeler düşecek, para daha pahalı hale gelecek ve bunların tümü birleşme ve satın almalar üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olacak" diyor.

2021'de faizlerin çok hızlı yükselmesi beklenmiyor olsa da Fed'in ani bir hamle olasılığı "korkutucu" bulunuyor.

Biden: Kongre önündeki olay şiddetli saldırıdır

 

S&P, Fransa'nın kredi notunu teyit etti

 

Borsada Mehmet Şimşek coşkusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)