E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBioNTech ile Pfizer’in geliştirdiği aşı olumlu sonuç verdi---

BioNTech ile Pfizer’in geliştirdiği aşı olumlu sonuç verdi

BioNTech ile Pfizer’in geliştirdiği aşı olumlu sonuç verdi
01 Temmuz 2020 - 17:10 borsagundem.com

Almanya'da Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu biyoteknoloji firması BioNTech, Amerikan Pfizer ilaç şirketi ile geliştirdiği Kovid-19 aşısı ilk klinik verilere göre pozitif sonuçlar gösterdi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Almanya'da Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu biyoteknoloji firması BioNTech, Amerikan Pfizer ilaç şirketi ile geliştirdiği yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşısı ilk bulgulara göre pozitif sonuç verdi.

Geliştirilen deneysel aşı, sağlıklı hastaların virüse karşı bağışıklığını güçlendirirken aynı zamanda yüksek dozlda ateş ve diğer yan etkilere neden oldu.

Aşı ile ilgili ilk klinik veriler MedRXiv'de yayınlanan bir makalede açıklanırken henüz hakemli bir dergide yayınlanmadı.

Pfizer aynı anda dört farklı korona virüs aşısı üzerinde çalışırken BioNTech ile beraber yürüttüğü proje içerlerinde en başarılısı.

Almanya'nın aşı ve ilaçlara onay vermede yetkili Paul-Ehrlich Enstitüsü, 22 Nisan'da BionTech'e potansiyel aşının testi için onay vermişti.

2,8 kat daha fazla antikor
Aşı sonucunda ortaya çıkan ve Kovid-19 virüsünü nötralize eden antikor seviyesinin, korona virüsü hastalığı geçirip iyileşen kişilerdeki antikor seviyesinin 1,8 ile 2,8 katı arasında olduğu aktarıldı.

Daha yüksek antikor seviyesinin virüse karşı bağışıklık sağlayıp sağlamayacağı henüz net değil. Pfizer, aşıyı kullananların enfekte olma olasılığının en az yüzde 50 daha az olduğunu kanıtlamayı amaçlayan daha geniş çaplı çalışmalar yapması gerekiyor. Bu çalışmaların ABD’de yaz aylarında yapılması planlanıyor. Şirket, aşının dört farklı versiyonunu test ediyor. Daha geniş çalışmalar için bu dört aşıdan biri seçilecek.

Şu an dünya genelinde 14 ayrı Kovid-19 aşı çalışması insanlar üzerinde test açamasında bulunuyor. Toplamda ise çeşitli aşamalarda olan 178 farklı aşı çalışması bulunuyor.

Japonya aşıyı insanlar üzerinde denemeye başladı

Korona virüs aşısında ABD'den korkutan iddia

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)