E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBilançosu parlayan 38 sanayi şirketi!---

Bilançosu parlayan 38 sanayi şirketi!

Bilançosu parlayan 38 sanayi şirketi!
02 Aralık 2019 - 13:08 borsagundem.com

Bu yılın ilk dokuz ayında TL'nin değer kazanmasıyla finansman gideri düştü. Bu dönemde Bagfaş, Çuhadaroğlu Metal, AVOD Gıda, Tukaş ve Otokar, ciro, FVAÖK ve net kârda başarılı bilançolarıyla öne çıktı.

Piyasaların seyrinde önemli olan bilanço dönemi, önceki hafta itibarıyla sona erdi. 2019'un dokuz aylık dönemine ait bilançolar tamamlandı. Bizde BİST-TÜM'de yer alan ve bilançosunu açıklamış şirketlerin sonuç­ları üzerine bir çalışma yaptık. Bu amaçla hazır­ladığımız tabloda finans sektörüne, holdinglere, yatırım ortaklıklarına ve GYO'lara yer vermedik. Dokuz ayda sanayi şirketlerinin bilançolarında satış gelirini, net esas faaliyet kârını (FVAÖK) ve net kârı dikkate aldık.

100 milyon TL'nin altında satış geliri olan şirketler ile esas faaliyet zararı ve net zarar açıklayan ve bu iki rasyoda 2,5 milyon TL'nin altında kalan şirketleri çalışmamızın dışında tuttuk. Şirketleri, bu üç kriterde yüzdesel değişimlerine göre sıralayarak en iyi sonuçları elde eden 38 şirkete ulaştık. Bagfaş, Çuhadaroğlu Metal, AVOD Gıda, Tukaş ve Otokar, her üç rasyoda da sıralamaya girdi.

BORÇ AZALTMA STRATEJİSİ

Gedik Yatırım Araştırma Direktörü Ali Kerim Akkoyunlu, üçüncü çeyrekte rakamların genelde beklentilere paralel geldiğini söylüyor. Akko­yunlu, "Beklentilerimizin üzerinde kâr açıkla­yan şirketler, Aygaz, Petkim, Koza Altın, Enka, Pegasus, Anadolu Cam ve Türk Telekom oldu. Zorlu Enerji beklentilerimizin altında kâr elde etti" diyor. Ekonomik aktivitedeki durağanlığın satış gelirlerine yansıdığı yorumunu da yapıyor. Akkoyunlu, sanayi bilançolarında dikkat çeken en önemli unsurun ise şirketlerin borç azaltma stratejilerine devam etmesi olduğunu kaydediyor. (Ceren Oral/Ekonomist Dergisi)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • belirsizlik03 Aralık 2019 00:17

    bir dünya zarar eden futbol kulupleri tavan yapsın aselsan çuhadaroğlu gibi sanayi şirketleri yerinde saysın olacak iş değil.