E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden'dan 'ateşkes' açıklaması sonrası geri adım---

Biden'dan 'ateşkes' açıklaması sonrası geri adım

Biden'dan 'ateşkes' açıklaması sonrası geri adım
29 Şubat 2024 - 21:02 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, "Gazze'de bu pazartesi gününe kadar ateşkes sağlanması konusunda ümitliyim" demişti. Biden bugün yaptığı açıklamada ise, "Muhtemelen (ateşkes) bu pazartesi değil" dedi

ABD Başkanı Joe Biden, önceki açıklamasının aksine, Gazze'de pazartesi gününe kadar muhtemelen bir ateşkes sağlanmayacağını ancak yine de ümitli olduğunu açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Texas'a hareketinden önce Beyaz Saray'ın bahçesinde bir basın mensubunun Gazze'ye ilişkin sorusunu yanıtladı. 

Biden, kendisine, "Gazze'de bu pazartesi gününe kadar ateşkes sağlanması konusunda ümitliyim" şeklindeki sözlerini hatırlatan gazeteciye, "Umutlar bitmez. Bölge liderleriyle telefon görüşmeleri gerçekleştirdim. Muhtemelen (ateşkes) bu pazartesi değil ancak halen ümitliyim." diye cevap verdi. 

"PAZARTESİ" DEMİŞTİ

ABD Başkanı Biden, hafta başında New York'a yaptığı ziyarette basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlamıştı. Biden, Gazze'de ne zaman bir ateşkes sağlanabileceğine ilişkin soruya, "Umuyorum bu hafta sonuna kadar. Ulusal güvenlik danışmanım çok yakın olduğumuzu söyledi ama daha tamamlamadık. Umuyorum ki gelecek pazartesiye kadar (Gazze'de) bir ateşkes sağlanacaktır." şeklinde yanıt vermişti.

Sisi: Gazze'de ateşkesten ümitliyiz

 

İngiltere Parlamentosu'nda Gazze'de 'acil insani ateşkes' önergesi kabul edildi

 

Hamas'tan ateşkes için önemli Türkiye şartı

 

Gazze'de ateşkes umutları tükendi: İsrail'den yeni saldırı hazırlığı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • OKU DÜŞÜN29 Şubat 2024 22:25

    Dönek , kaypak, siyonist kefere. Sizin sözünüze güven olmayacağını cümle alem biliyor, Irak, Suriye ye demokrasi getirecektiniz, zalimlikten, soykırımdan başka bişey getirmediniz. Sizi yani Batıyı çağdaş, medeni gören ve örnek alan insanlarımıza yazıklar olsun. Kurtuluş savaşını da unutmayan Batıya karşı vermiştik.