E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHamas'tan ateşkes için önemli Türkiye şartı---

Hamas'tan ateşkes için önemli Türkiye şartı

Hamas'tan ateşkes için önemli Türkiye şartı
08 Şubat 2024 - 09:53 borsagundem.com

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el Hamdan, Gazze'de ateşkes için sundukları teklifte Mısır, Katar, Türkiye, Rusya ve BM'nin her türlü anlaşmada garantör olmasını istedi.

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el Hamdan, Hamas'ın Beyrut Ofisinde düzenlediği basın toplantısında, Hamas'ın arabulucu ülkeler üzerinden İsrail hükümetine sunduğu esir takası ve ateşkes mutabakatı hakkında açıklama yaptı.

Hamas'ın kapsamlı ve eksiksiz bir ateşkesin sağlanması için çalıştığını belirten Hamdan, "Hamas yardım ve yardım malzemelerinin gönderilmesi, çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere savunmasız sivillere yönelik barbarca saldırılarına son verilmesi, yerinden edilenlere güvenli barınma sağlanması, yeniden imarın sağlanması ve Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılması ve tam esir takası için önerilerini mutabakatta sundu." ifadelerini kullandı.

Filistin halkının en temel insan haklarını bile reddeden İsrail'in tepkilerine rağmen anlaşma mutabakatına Hamas'ın olumlu yanıt verdiğini dile getiren Hamdan, anlaşma mutabakatının ilan edildiği günden bu yana İsrail'in ısrarla Gazze'ye yönelik saldırılarına devam edeceği yönünde açıklamalar yaptığını kaydetti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun anlaşma mutabakatına yönelik kısa bir süre önce yaptığı açıklamayı hatırlatan Hamdan, Netanyahu'nun ordusunu Gazze'den çekmeyeceğini ve hapishanelerdeki Filistinlileri serbest bırakmayacağını söyledi.

Hamdan, İsrail'deki savaş kabinesinin, Gazze'deki sivillere yönelik saldırıları durdurmaya giden her türlü yolu kesme gayreti içerisinde olduğunu bir kez daha teyit ettiğini vurguladı.

Gazetecilerin, Mısır ve Katar'ın yanı sıra mutabakat anlaşmasında hangi ülkelerin garantör olduğu sorusuna Hamdan, "Gazze'de ateşkes için sunduğumuz teklifte Mısır, Katar, Türkiye, Rusya ve BM'nin her türlü anlaşmada garantör olmalarını talep ettik." yanıtını verdi.

Hamdan, anlaşma mutabakatına ilişkin meydana gelen gelişmeleri yeniden ele almak için Hamas'tan bir heyetin yarın Kahire'de temaslarda bulunacağını sözlerine ekledi.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ (ABD)'NDEN AÇIKLAMA

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Blinken, "Hamas'ın yanıtında bazı başarı şansı olmayan talepler olsa da (İsrail'le) anlaşmaya varılması için bir alan yarattığını düşünüyoruz" dedi.

Hamas ateşkes planını kabul etti

 

Hamas: Müzakereler devam ediyor

 

'İsrail ve Hamas ateşkesi 4 ay sürebilir' iddiası!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sözün özü08 Şubat 2024 20:02

    GAZZE KORUMALI MEVDUAT ÇIKARALIM.

  • Mucise Reis : )08 Şubat 2024 12:27

    Ahh Ahhh nerden nereye be Hamas ???? O bayraktaki kırmızı renk lavrıns destekçisi arap aşiretini simgeliyor... osmanlı en zor dönemlerinde Gazeye bir çoğu gönüllü askerlerini kutsal topraklara gönderirken, ,ingiliz ve sözde bağımsızlık hayalındeki asprak aşiretin saldırısına uğrar. Osmanlı askerleri tek tek katledilir. En sor dönemunde Arap kardeşliğine giden mehmetçiklerArap kardeşlerinin saldırısına uğrar..Bunu anlatan eski atalarımız, kapı önundeki sadık dostlarasmini vermeye başlamıştır sornasında... Keşke arap ardeşliği Türklerin elini tutup ingilizleri kovsa idi o topraklardan... Hala o osmanlı treni enkazı orada duruyor, araştırın google en basit,google  var artık, kitap okumasanda... Peygamber efendi zamanına gidelim.Türkler ile savaşmayın demiştir, araştırın, sınır komşuları olduklarımızda ve göktanrı dını benımsemiş türkler o tarihlerde... Şimdi Türkiye etkin ve güçlü olsa idi, KUDÜS de ŞEREFLİ TÜRK ASKERİ NÖBET tutardı... NOKTA

  • azmi08 Şubat 2024 11:45

    Hah , bir siz eksiktiniz. Bizim yol ,köprü, havaalanı vb lere verdiğimiz garantiler , hem de kur garantili , canımıza yetiyor. Bir de siz çıkmayın

  • misafir08 Şubat 2024 12:48

    niye verdin? sana ver diyen mi oldu?

  • z08 Şubat 2024 10:11

     :D