E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden: İsrail, dünyada desteğini kaybediyor---

Biden: İsrail, dünyada desteğini kaybediyor

Biden: İsrail, dünyada desteğini kaybediyor
12 Aralık 2023 - 22:40 borsagundem.com

ABD Başkanı Biden, "İsrail dünyada desteğini kaybediyor" diyerek Netanyahu'nun hükümetini değiştirmesi gerektiğini vurguladı

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'de ayrım gözetmeksizin sürdürdüğü bombalamalar sebebiyle dünyanın desteğini kaybetmeye başladığını ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun uzun vadeli bir çözüm için hükümetini değiştirmesi gerektiğini söyledi.

"İSRAİL, DÜNYANIN DESTEĞİNİ KAYBEDİYOR"

Biden, Washington'da kameralara kapalı olarak düzenlenen bir bağış etkinliğinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ve Netanyahu hükümetinin geleceğini değerlendirdi. Beyaz Saray muhabirlerinin paylaştığı notlara göre Biden, Gazze'de ayrım gözetmeksizin yaptığı saldırılardan dolayı İsrail'in dünyanın desteğini kaybetmeye başladığını kaydetti.

"NETANYAHU, HÜKÜMETİNİ DEĞİŞTİRMELİ"

Netanyahu hükümetini "İsrail tarihindeki en muhafazakar hükümet" sözleriyle tanımlayan Biden, bu yönetimin İsrail-Filistin sorununun çözümü için iki devletli çözümü de desteklemediğini dile getirdi. Biden, İsrail-Filistin sorununun uzun vadeli çözümü noktasında da Netanyahu'nun hükümetini değiştirip güçlendirmesi gerektiğini vurguladı.

ABD VE İSRAİL GÖRÜŞ AYRILIĞINDA

Sabah saatlerinde Netanyahu ile bir telefon görüşmesi yapan Biden, İsrail'in Gazze'de sivillerin hedef alınmaması konusunda daha hassas olması gerektiğini dile getirmiş, Netanyahu ise Gazze'deki işgal operasyonları tamamlandıktan sonra bölgenin nasıl bir statü alacağı konusuna değinerek, bu konuda ABD yönetimiyle görüş ayrılıkları olduğunu belirtmişti.

İSRAİL'İN GAZZE İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı

İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 416'sı asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, Gazze Şeridi'ne düzenlenen kara saldırılarında 89, Lübnan sınırında ise 6 İsrail askeri öldürüldü.

GAZZE'DE CAN KAYBI 18 BİNİ GEÇTİ

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 18 bin 205'ye yükseldi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 265 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusunun 8 Ekim'den bu yana Lübnan'ın güneyine yönelik saldırılarında 22 sivil hayatını kaybederken, Hizbullah ile sınırda girdiği çatışmalarda ise 93 Hizbullah mensubu öldü.

ESİR TAKASI MUTABAKATI

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girmiş ve daha sonra 3 gün daha uzatılmıştı.

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakıldı.

İsrail ordusu, 1 Aralık'ta "insani ara"nın bitmesinin hemen ardından Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yeniden başladı.

Ortak mektup gönderdiler... Avrupa'da Gazze krizi!

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze kasapları hesap verecek

 

Gazze'de insani ateşkes için baskı devam edecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Turan13 Aralık 2023 12:21

    Duvarlar ile tokalaşana BUNAK denir sende onlardan birisin 

  • tv13 Aralık 2023 10:00

    bu manyak bunakta gitmeli  abd dünyaya herdaim kötülük ve savaş getirmiştir  hiçbirindede galip gelememiştir israilde hamasın karşısında ezik bir faregibi kaybetmiştir

  • Mucise Reis : )13 Aralık 2023 08:47

    Hedefleri çok belli... Rusyanın-Çenistan mücadelesi gibi. Önce Rusya ya kafa tutan silahlı direniş yok edildi. Sonra iç düzeni sağlayan Kadiric çeçen lider ve komutan oldu. Çeçen direnişçiler ve halk kukla atanan bu kişi ile yönetilmeye başladı. Böylece Rusya sorunu bağımısz çeçenistan yerine kukla yönetim modeli ile çözdü. Pazarlıklar para pul güç vb rusya verdi istediğini aldı. Filistinde böyle isteniyor. Silahlı dreniş bitsin, kukla filistin kurulsun. irail birleşik ortaduğu ülkeleri modelinde ilk adım atılsın.. sonrası bazı kürt aşiretler, arap aşiretler, ırakta bazı silahlı direnen güçler vb. hepsi israil kukları olacka. ara arazi sahibi olacak. ileride bölgesel olarak irsili tanıyorum diyip topraklarının garantöri israil ve abd  olacak. bu adım adım gidecek. TC o bakımdan düşman olacak, TC, Türk devletleri birliğini kurar ise özellikle Atatürk hayalidı bu.Arap peşinden koşanlşara duyrulur.