E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden ilk kez Mısır'da---

Biden ilk kez Mısır'da

Biden ilk kez Mısır'da
11 Kasım 2022 - 19:26 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, seçildiğinden beri ilk defa Mısır'ı ziyaret etti. BM'nin düzenlediği İklim Zirvesi kapsamında Tahran'a gelen Biden, 'insan hakları' konusunu da ön plana çıkaracak

ABD Başkanı Joe Biden göreve geldiği 2021 yılından bu yana ilk kez Mısır'ı ziyaret ediyor.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı Zirvesi'nin (COP27) düzenlendiği Şarm el-Şeyh kentine ulaşan ABD Başkanı Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından karşılandı.

Yerel medyada, göreve gelmesinden bu yana ilk kez Mısır'ı ziyaret eden Biden'ın Şarm el-Şeyh'e ulaştığına ve COP27'nin düzenlendiği merkeze doğru hareket ettiğine ilişkin görüntülere yer verildi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Biden'ın COP27'nin yapıldığı Mısır'ın Şarm el-Şeyh kenti için yola çıkacağını, burada Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile de bir araya geleceğini belirterek, iki liderin birçok ikili ve bölgesel konuları ele alacağını açıklamıştı.

BIDEN: İKLİM TAAHHÜTLERİNE UYMALIYIZ

ABD Başkanı Joe Biden COP27 zirvesinde, Ukrayna'daki savaşın iklim taahhütlerini iki katına çıkarmayı her zamankinden daha acil hale getirdiğini ve her ülkeyi küresel ısınmayı 1,5 santigrat derece ile sınırlama hedeflerine uymaya çağırdı.

"Rusya'nın savaşı, dünyayı yalnızca fosil yakıtlara bağımlılıktan kurtarma ihtiyacının aciliyetini artırıyor" dedi.

Biden: Enflasyonu düşürme konusunda ilerleme kaydediyoruz

 

Joe Biden'dan Elon Musk'a sert tepki

 

Biden'dan ilginç çıkış: Beni azledecekler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)