E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBiden: Enflasyon gerektiği kadar keskin ve hızlı düşmüyor---

Biden: Enflasyon gerektiği kadar keskin ve hızlı düşmüyor

Biden: Enflasyon gerektiği kadar keskin ve hızlı düşmüyor
10 Haziran 2022 - 22:18 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, enflasyonun gerektiği kadar keskin ve hızlı düşüş göstermediğini ifade etti.

Mayıs ayı enflasyon oranlarını değerlendiren ABD Başkanı Joe Biden, "Kritik çekirdek enflasyonun ılımlı hale geldiğini görmek iyi olsa da görmemiz gereken kadar keskin ve hızlı bir düşüş göstermiyor." ifadesini kullandı.

Biden, Rusya-Ukrayna savaşının fiyat artışlarını ABD ve dünyada etkilediğini belirterek, benzin, enerji ve gıda fiyatlarındaki aylık artışa dikkati çekti. Rus birliklerinin Ukrayna'yı tehdit etmeye başlamasından bu yana benzin fiyatlarının birçok yerde galon başına 2 dolar arttığını kaydeden Biden, "Ukrayna'da özgürlüğü savunmak için çalışmalarımıza devam ederken bile ABD'de fiyatları düşürmek için daha fazlasını hızlı şekilde yapmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Kongrenin acilen harekete geçmesi gerektiğini belirten Biden, Kongreye nakliye masraflarını azaltmak için bir yasa tasarısı geçirme çağrısında bulundu. Biden, böylece mal fiyatlarının düşürülebileceğini kaydetti.

ABD Başkanı ayrıca Kongreye enerji ve reçeteli ilaçlar gibi ailelerin maliyetlerini azaltmaya yönelik yasa çıkarması için çağrıda bulundu.

Vergi reformunun da enflasyonist baskıyı daha da azaltabileceğine dikkati çeken Biden, bu önlemlerin ABD Merkez Bankasının (Fed) enflasyonu düşürme çabalarını tamamlamak için önemli olduğunu vurguladı.

Biden, benzin fiyatlarının, enflasyonun önemli bir bölümünü oluşturduğunu ve Ukrayna'daki savaşın bunun başlıca nedeni olduğunu belirterek, ABD'nin gelecek yıl rekor miktarda petrol üretme yolunda ilerlediğini ve üretimi hızlandırmak için sektörle birlikte çalıştığını kaydetti.

ABD’de enflasyon mayısta yıllık yüzde 8,6 ile 1981'den bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye çıktı.

ABD'nin mayıstaki bütçe açığı bir önceki yıla göre yüzde 50 azaldı

 

ABD'de tüketici güveni "en düşük seviyeye" geriledi

 

ABD'de enflasyon rakamları açıklandı

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentileri aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Normal 11 Haziran 2022 10:59

    Düşmez tabi, çünkü Tüik den destek uzman bilgi birikim almıyorsunuz amatörsünüz 

  • ALİ KODUŞ10 Haziran 2022 23:31

    yıllarca enflasyon olsun diye çabalıyor idiniz sonunda patlattınız.

  • Ali Taş12 Haziran 2022 21:47

    Len Mucize yine sifonu çekmedin heryer koktu Sayende kültürlü olduk sen neymişsin beabi vay vay

  • Mucise Reis ;)11 Haziran 2022 19:18

    o patlayuan ekonomının USD sini kasana doldurcam diye cıyak cıyaj tv lerd ebağırıyor seninkiler :D patlayan devletin para birimi gelsin Türkiyeye girsin diye ağlıyorlar :D otobanıda, koprusude, devlet ihaleleride o patlayan devletin USD si.. yazıyorsun ama boşboş.. Biraz düşün, irdele, farklı kaynakları oku vb. a haber izlemekten düşünemez olmuşsun zombi gibi geziyon :D yazıyon

  • hım10 Haziran 2022 22:41

    Enflasyonun düşmesi için gözlerin ışıldaması lazım

  • Mucise Reis ;)10 Haziran 2022 22:34

    o zaman faizi sıfırlayın....isterseniz azlini isteyen bir kaç ekonomi bakanını sizlere gönderelim ... ister otombil ile tünelde ışık arayın, ister faizleri sıfırlayın...  :D  2 seansda enflasyonu sıfırlayacak dahilerimiz var :D  üstelik ohh ohhh faiz lobisi dans ekibi ve halay ekibide bonus olsun gönderelim :D