E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş: 1 - Altay: 0---

Beşiktaş: 1 - Altay: 0

Beşiktaş: 1 - Altay: 0
19 Şubat 2022 - 19:00 borsagundem.com

Süper Lig'in 26. hafta mücadelesinde Beşiktaş, İzmir temsilcisi Altay’ı ağırladı. Altay'ı 1-0 mağlup eden Kartal 3 maçlık galibiyet hasretine son verdi. 3 puan getiren golü 64. dakikada Domagoj Vida kaydetti.

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 26'ncı haftasında Beşiktaş ile Altay karşı karşıya geldi. Vodafone Park'taki kritik maçta Beşiktaş, Altay'ı 1-0 mağlup etti.

Karşılaşmanın ilk yarısından gol sesi çıkmadı ve devreye 0-0'lık skorla girildi. Dakikalar 64'ü gösterdiğinde sahneye Domadoj Vida çıktı ve takımına galibiyeti getiren golü kaydetti. Asisti yapan isim ise Rachid Ghezzal oldu.

Bu sonuçla birlikte ligde 3 maç sonra kazanan Beşiktaş'ın puanı 41 oldu. Altay ise 22 puanla 19. sırada kaldı.

Karşılaşmada hakem Volkan Bayarslan görev aldı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Hakem Volkan Bayarslan maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye konuk Altay başlıyor.

4. dakika Güven Yalçın'ın poasında topla buluşan Necip Uysal'ın ceza sahası sol çaprazda yaptığı yerden vuuruşta kaleci Mateusz Lis topa sahip olmayı başarıyor.

9. dakika Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Rachid Ghezzal'ın ceza alanına gönderdiği ortasında ön direkte Deniz Kadah topu kafa vuruşu ile uzaklaştırıyor.

12. dakika Altay Leandro Kappel ile gole yaklaşıyor. Orta sahada Thaciano'nun kaptığı top sonrası başlayan Altay kontra atağında. Thaciano'nun ara pasında Leandro Kappel hızla ceza sahasına girip sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Ersin Destanoğlu topu kornere çelmeyi başarıyor.

17. dakika Rachid Ghezzal'ın sağ çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında kalesini terk eden Mateusz Lis topa sahip olmayı başarıyor.

19. dakika Sol taraftan kullanılan kornerde Rachid Ghezzal'ın ortasında Mateusz Lis topu çift yumruk ile uzaklaştırıyor.

23. dakika Beşiktaş Kenan Karaman ile gole yaklaşıyor. Sol kanattan topla buluşan Kenan Karaman ceza sahası yakınlarında Alex Teixeira ile girdiği verkaç sonrası ceza sahası sağ çaprazda birebir pozisyonda kalıyor. Kenan Karaman'ın plase vuruşunda kaleci Mateusz Lis iki hamlede topun sahibi olmayı başarıyor.

27. dakika Özgür Özkaya'nın pas hatasında ceza sahası sağ tarafta topla buluşan Güven Yalçın'ın yerden ortasında arka direkte Cebrail Karayel topu uzaklaştırıyor.

32. dakika Beşiktaş Alex Teixeira ile gole yaklaşıyor. Sol kanattan topla buluşan Alex Teixeira, Kenan Karaman ile girdiği verkaç sonrası ceza sahası sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Alex Teixeira'nın şutunda kaleci Mateusz Lis topu kornere çelmeyi başarıyor.

34. dakika Welinton'un ceza sahası dışı sağ çaprazdan çektiği şutunda Kazımcan Karataş'ın müdahalesi ile top taca çıkıyor.

36. dakika Rachid Ghezzal'ın sağ çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında top kaleci Mateusz Lis'te kalıyor.

42. dakika Umut Meraş'ın sakatlığı sebebiyle oyun kısa bir süre duruyor.

45. dakika Cesar Pinares'in sağ çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında Kerem Kalafat topu uzaklaştırıyor.

45+2. dakika Hakem Volkan Bayarslan ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı başladığı gibi golsüz eşitlikle tamamlanıyor.

46. dakika Hakem Volkan Bayarslan ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya ev sahibi Beşiktaş başlıyor.

46. dakika Altay'da oyuncu değişikliği, Özgür Özkaya oyundan çıkarken, Martin Rodriguez yerine giren isim oluyor.

48. dakika Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Rachid Ghezzal'in ceza alanına gönderdiği ortasında Eric Björkander topu uzaklaştırmayı başarıyor.

54. dakika Kerem Kalafat'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Kenan Karaman arka direkte yaptığı tek vuruş ile topu ağlara gönderiyor fakat Volkan Bayarslan pozisyon ısrasında Kenan Karaman'ın Cebrail Karayel'e faul yaptığı gerekçesi ile golün geçerli olmadığı kararını veriyor.

57. dakika Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Rachid Ghezzal'in ceza alanına gönderdiği ortasında ön direkte bomboş olan Domagoj Vida altıpasta yaptığı kafa vuruşunda top üstten auta gidiyor.

59. dakika Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Cesar Pinares'in ceza alanına gönderdiği ortasında Ersin Destanoğlu topa hakim olmayı başarıyor.

61. dakika Altay'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Deniz Kadahoyundan çıkarken, Marco Paixao yerine giren isim oluyor.

64. dakika GOOOLL!! Beşiktaş Domagoj Vida'nın golüyle maçta 1-0 öne geçiyor. Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Ghezzal'in ceza alanına gönderdiği ortasında ön direkte Domagoj Vida kafa vuruşunu yaparak topu ağlarla buluşturuyor.

67. dakika Beşiktaş'ta ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Necip Uysal oyundan çıkarken, Atiba Hutchinson yerine giren isim oluyor.

68. dakika Leandro Kappel'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Welinton topu uzaklaştırmayı başarıyor.

72. dakika Beşiktaş Kenan Karaman ve Alex Teixeira ile ardarda gole çok yaklaşıyor. Rachid Ghezzal'in sol çizgiden ceza sahasına gönderdiği ortasında ön direkte Kenan Karaman'ın şutunda top yan direkten dönüyor.

74. dakika Altay'da üçüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Zeki Yıldırım oyundan çıkarken, Andre Poko yerine giren isim oluyor.

75. dakika Beşiktaş Alex Teixeira ile gole çok yaklaşıyor. Rachid Ghezzal'ın sağ çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında arka direk altıpasta Alex Teixeira sol ayağıyla yaptığı tek vuruşta son anda kaleci Mateusz Lis topu çelmeyi başarıyor.

75. dakika Altay'da dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Cesar Pinares oyundan çıkarken, Daouda Bamba yerine giren isim oluyor.

83. dakika Beşiktaş'ta ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanan Umut Meraş oyundan çıkarken, Francisco Montero yerine giren isim oluyor.

84. dakika Francisco Montero'nun uzun pasında Alex Teixeira bir anda kaleci ile karı karşıya kalıyor. Alex Teixeira'nın aşırtma vuruşunda kaleci Mateusz Lis topu tutmayı başarıyor.

85. dakika Güven Yalçın'ın pasında Alex Teixeira kaleci ile karşı karşıya kalıyor ve plase vuruş ile topu ağlara gönderiyor fakat pozisyon sonrası kalkan bayrak sonrası ofsayt gerekçesi ile gol geçerlilik kazanmıyor.

90. dakika Beşiktaş'ta üçüncü oyuncu değişikliği, Alex Teixeira oyundan çıkarken, Can Bozdoğan yerine giren isim oluyor.

90+1. dakika Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Martin Rodriguez'in ceza alanına gönderdiği ortasında Kenan Karaman ön direkte kafa vuruşu ile topu uzaklaştırıyor.

90+3. dakika Altay Leandro Kappel ile beraberlik golüne çok yaklaşıyor. Ceza sahasında sol çaprazda topla buluşan Leandro Kappel iki oyuncudan sıyrılıp dar açıdan yaptığı vuruşta Domagoj Vida'ya çarpan top sağ yan direkten dönüyor. Pozisyonda elle oynama dolayısı ile potansiyel penaltı kontrolü için Volkan Bayarslan VAR sistemine başvuruyor. İnceleme sonrası oyunun çift vuruş ile devam etmesi kararını veriyor

90+7. dakika Hakem Volkan Bayarslan'ın düdüğüyle karşılaşma sona eriyor. Beşiktaş kendi evinde Altay'ı 1-0 mağlup ediyor. Beşiktaş bu sonuçla ligde puanını 41'e yükseltirken, Altay 22 puan ile 26. haftayı kapatıyor.

İŞTE İLK 11’LER

Beşiktaş: Ersin | Umut, Vida, Welinton, Kerem | Atiba, Josef, Alex Teixeira, Kenan, Ghezzal | Güven Yalçın

Altay: Lis | Özgür, İbrahim, Björkander, Cebrail | Zeki, Thaciano, Rodriguez | Kazımcan, Kappel, Deniz

MAÇ NOTLARI

Beşiktaş, ligde 3 maç sonra galibiyet alabildi. Ligin 23. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük'ü 1-0 mağlup eden siyah-beyazlı ekip, sonraki lig maçlarında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ve Adana Demirspor maçlarını 1-1, Fraport TAV Antalyaspor maçını ise 0-0 beraberlikle tamamlamıştı.

Yenilmezlik serisi 7 maça çıktı
Siyah-beyazlı ekip, ligdeki yenilmezlik serisini ise 7 maça çıkardı. Ligin 19. haftasında İttifak Holding Konyaspor'a 1-0 mağlup olan Beşiktaş, son 7 maçta ise 3 galibiyet ve 4 beraberlikle 13 puan elde etti.

Gol attığı son 5 maçta birer kez fileleri havalandırdı
Ligdeki son 6 maçın beşinde gol bulan Beşiktaş, yine tek golle bir karşılaşmayı tamamladı. Fraport TAV Antalyaspor maçında gol atma başarısı gösteremeyen siyah-beyazlı ekip, Gaziantep FK, VavaCars Fatih Karagümrük, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Adana Demirspor ve Altay maçlarında ise birer gol bulabildi.

Vida bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı
Siyah-beyazlı takımı 64. dakikada 1-0 öne geçiren Domagoj Vida bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı. Beşiktaş formasıyla son golünü geçen sezonun son haftasında Göztepe ile 15 Mayıs 2021'de oynanan maçta atan Vida, 9 ay sonra fileleri havalandırdı.

Altay 90+4. dakikada penaltı bekledi
Altaylı futbolcular karşılaşmanın 90+4. ceza sahası içinde oluşan karambol sonrası penaltı bekledi. Maçın hakemi Volkan Bayarslan, Video Yardımcı Hakem (VAR) değerlendirmesinin ardından devam kararı verdi. Karşılaşma sonrası Altaylı oyuncular hakem Bayarslan'a itirazlarını sürdürdü. Saha içine giren Altay Sportif Direktörü Tuna Üzümcü itirazları sonrası kırmızı kart gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran20 Şubat 2022 12:43

    Artık İsimleri üzerine basarak küçük takımları ezmek geçmişte kaldı!  Maçayı sıkıp kazanacaksınız!  Çirkeflik yapmak hakeme sardırmak (kulüp başkanları dahil)  yok. Efendi efendi terleyip  çaba sarf edip  kazanın ya da kaybedin hiç önemli değil. Ama insanlığınızı ahlakınızı kaybederseniz işte bu battığınızın resmidir.