E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBernstein borsada kazançlı hamleyi açıkladı---

Bernstein borsada kazançlı hamleyi açıkladı

Bernstein borsada kazançlı hamleyi açıkladı
17 Eylül 2020 - 12:26 borsagundem.com

Kovid-19 krizinin ardından ekonomik toparlanma işaretleri gelmesiyle birlikte ekonomiyle uyum gösteren hisselerin ivme yakalayacağını öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü yatırımcı Richard Bernstein ekonomiyle daha yakından ilişkili olan hisse senetlerinde bir ivme oluşacağını öngörüyor.

Kurumsal yatırım danışmanlığı şirketi Richard Bernstein Advisors’ın CEO’su ve Baş Yatırım Sorumlusu Bernstein CNBC’ye verdiği röportajda ABD’de ekonomik iyileşmeyi çevreleyen coşkunun yatırımcıları bolca değerlenen büyük teknoloji hisseleri dahil büyüme hisselerinden değer hisselerine yönelteceğini bekliyor.

Bernstein röportajında aşırı değerlenen hisseleri alanlar için, “Eğer bugün bu tür değerlemelerde satın alım yapıyorsanız ABD’nin kurumsal kârlarının ileride çok kötü görüneceğine ilişkin bir iddiaya girmişsiniz ve bu şirketlerin büyüyebilen tek şirket olduğunu belirtmişsiniz demektir” ifadelerine yer verdi.

Onlarca yılını Wall Street’te geçiren yatırım uzmanı enerji, ham madde, ulaşım ve sanayi sektöründe yukarı yönlü potansiyel görüyor. Bernstein, “Tarih açıkça gösteriyor ki eğer her şeyin daha iyi olacağına inanıyorsanız portföyünüze döngüsel biçimde ayarlamanız gerekir” sözlerini kaydetti.

Bernstein ekonominin ilerlemekte olduğuna ikna olsa da riskli yatırımlara derinlemesine girmek konusunda dikkatli davranmak gerektiğini belirtiyor. Ünlü yatırımcı “Fazlasıyla hevesli olup kadehleri şampanyayla doldurmamalıyız. Fakat bana kalırsa bir parça iyimser olmak isteyebiliriz” dedi.

Bernstein ekonomide özel ve kamu sektörlerinin birbirinden ayrılmasının önemli olduğunu kabul ediyor: “Özel sektör muhtemelen insanların tahmin ettiğinden çok daha iyi durumda. Kamu sektörü ise hasta. Kovid-19 nedeniyle ABD ekonomisi krizi yumuşatmaya ihtiyaç duyuyor. ABD’nin finansal durumu, hükümetin finansal durumu muhtemelen gelmiş geçmiş en kötü halinde.”

Altın koruması gerekli

Bernstein yatırımcılara potansiyel negatifleri yakından takip etmelerini tavsiye ediyor. Ünlü yatırım uzmanı son derece spekülatif bir piyasa ve korona virüs vakalarında önemli bir artış kombinasyonunun borsa için en büyük tehlike olduğunu işaret ediyor. Bernstein bu nedenle risklerden korunmak için bir miktar altın almayı öneriyor.

Bernstein, "Yatırımcıların şu anda karşı karşıya olduğu bir kesinlik varsa, o da belirsizliğin edebileceğidir. Eğer yatırımcı bu fikri kabul ederse, o zaman altın hala bir portföyün bir parçası olmalıdır” diyor.

Altın fiyatlarında yükseliş gelir mi

 

Wall Street’te korkutucu beklenti! Kayıp 10 yıl

 

Fed sonrası satışlar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)