E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed sonrası satışlar---

Fed sonrası satışlar

Fed sonrası satışlar
17 Eylül 2020 - 09:40 borsagundem.com

İş Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa Istanbul'da yatay bir seyir bekleniyor

Dünya borsalarındaki tepki alışları yerini yeni bir satış dalgasına bıraktı. Ekonomide yavaşlamaya vurgu yapan Fed ve beklentiden zayıf ABD perakende verisi satışa gerekçe olarak gösteriliyor. Ek yardım olmayan döneme ait olduğu için perakende satışların hız kesmesi elbette önemli bir gösterge. Ancak bizce satışın arkasındaki asıl gerekçe şişmiş değerlemeler. Bu fiyatlarla yükselişin devamı için şapkadan tavşan çıkması gerekiyor.

Türkiye varlıkları dünyanın gerisinde kalmaya devam ediyor. MSCI Türkiye %0,9 kayıpla gelişmekte olan piyasaların %1,5 gerisinde. Türk lirası en zayıf GOÜ para birimleri arasında. Sanayi hisseleri bankalara göre daha iyi olmaya devam ediyor. Bankaların sanayiye göre F/K iskontosu %60'ı geçti.

ABD vadelileri ve Asya hisseleri Borsa Istanbul'da yatay bir seyre işaret ediyor. Sınırlı haber akışında 1.100 - 1.120 arasında dar banda sıkışan bir piyasa bekliyoruz. Bu bandın yukarı yönlü kırılması için pozitif bir haber akışı gerekiyor.

Güçlü veriler global risk alma iştahını güçlendirir

Endekste alımlar yavaşladı sınırlı da olsa satışa döndü

Piyasalarda dalgalanma görülebilir, genel görüntü değişmez

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)