E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBayraktar The Telegraph'a konuştu---

Bayraktar The Telegraph'a konuştu

Bayraktar The Telegraph'a konuştu
11 Temmuz 2022 - 17:28 borsagundem.com

Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'de ilerlemesini engelleyen ve savaşın seyrini değiştiren Bayraktar TB2 drone'ları İngiliz basınında manşet oldu.

İngiliz The Telegraph gazetesinin Rus muhabiri Nataliya Vasilyeva, Bayraktar TB2’nin İstanbul’da üretildiği fabrikayı ziyaret etti ve Türk yapımı drone’un başarısını yazdı.

Haberde TB' “Bir motorbottan daha büyük olmayan kül grisi drone" olarak tanımlandı.

Muhabir fabrika hakkındaki izlenimlerini ise şöyle yazdı:

"Yüzlerce hareketli mühendisle dolu devasa bir alanın ortasında oturuyor. Ukrayna'ya Rus ordusuna karşı en belirleyici zaferlerinden bazılarını sağlayan silaha takılmak üzere hazırlanan kanatlar odanın etrafına yan yana yığılıyor."

Fabrikada güvenlik kurallarının oldukça sıkı olduğunu belirten gazeteci, çalışanların casusluğu önlemek adına cep telefonlarını kapıdan girişte teslim ettiğini, ancak fotoğrafçı Yasin Akgül'ün TB2'yi belirli bir açıdan çekmesine izin verildiğini söyledi.

SELÇUK BAYRAKTAR HAKKINDA

Baykar Teknoloji'yi on yıldan kısa bir sürede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 42 yaşındaki damadı Selçuk Bayraktar getirdi.

Yetenekli bir mühendislik olan Bayraktar, Pensilvanya Üniversitesi ve MIT'de insansız hava araçları (İHA) alanında yüksek lisans yaptı. 2007 yılında, babası tarafından birkaç on yıl önce kurulan Baykar şirketinin teknolojiden sorumlu başkanı oldu.

"KEBAP? EVET. UÇAK? HAYIR"

Vasilyeva ile konuşan Bayraktar, “O zamanlar böyle bir dünya markası olacak bir teknoloji şirketinin Türkiye'den çıkacağını kimse düşünmemişti. Kebap? Evet. Ama uçak? Hayır" dedi.

SAVAŞIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Diğer taraftan, 12 metre kanat açıklığına sahip Bayraktar TB2 , dört lazer güdümlü bomba taşıyabiliyor. Bayraktar TB2, Rusya'nın Ukrayna’nın başkenti Kiev'deki ilerlemesini durdurduğu ve başkente doğru ilerleyen tankları vurduğu için itibar kazandı.

Aynı zamanda, Ukraynalılar Bayraktar TB2’nin Youtube'da milyonlarca kez izlenen popüler bir şarkını da yaptı.

Vasilyeva, Bayraktar’ın savaş hakkındaki görüşlerini gizlemediğini belirterek, iş insanın şu sözlerine yer verdi:

"Keşke dünyada hiç silahımız olmasaydı ama birinin senden 100 kat daha fazla silahı varsa ve dahası sadece seni öldürmekle kalmıyorlar, sana tecavüz edip işkence ediyorlarsa burada bir şeyler yapmak zorundasın. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları düpedüz yanlıştır."

Bayraktar, ayrıca drone yaparken kar amacı gütmediğini vurguladı. Bayraktar amacının; merhum babası, kardeşi ve 70 yaşında hala çalışan annesiyle paylaştığı bir misyon olan "Türkiye'yi bağımsız ve güçlü kılmak için yüksek teknolojili havacılığı geliştirmek” olduğunu söyledi.

DAĞLIK KARABAĞ'DAKİ ÇATIŞMAYA SON VERDİ

Öte yandan, TB2 insansız hava araçları, Azerbaycan'ın 2020'de Ermeni güçlerini yenilgiye uğratmasının anahtarı oldu ve Dağlık Karabağ'ın ayrılıkçı yerleşim bölgesi üzerinde uzun süredir devam eden çatışmanın alevlenmesine son verdi.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, geçen ay yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun savaşın başlamasından bu yana yaklaşık 50 Bayraktar TB2 aldığını ve yakın gelecekte "birkaç düzine daha" teslim edilmesinin beklendiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MARHALET KUŞUÖTMEZ12 Temmuz 2022 23:09

    Eğer bu proje hayata geçer ise dünya da askeri savaş tarihini değiştirecektir.ama ben bu projenin hayata gecireleceğini hiç tahmin etmiyorum.bizim 6 masa ve dostları hdp yi iktidara getirerek bu projelerin kapısını kilit vurduracaklardır.

  • ALİ KODUŞ12 Temmuz 2022 21:01

    7 veya 10 lu masalar iktidara gelir ise bütün silah sanayimizi ve otomotiv ile işine gelenlerin hepsini abd ve ab ülkeleri içimizdeki dostlarına kapattırır çünkü bunları sizler üretmeyin artık bizden alacaksınız diye emirler vermeye başlarlar.

  • Mucise Reis : )12 Temmuz 2022 23:08

    19 yıl önce Ordumuzda yoktu :D ya biraz google araştır bakalım. ... ilk TÜRK ORDUSU  m.ö.(isanın doğumu kullandığımzı takvimin sıfır olmasından önce :D ) 209 yılında kurulmuş. Büyük Hun imparatorluğu Metehan zamanında... Böyle köklü bir TÜRK ORDUSU birde senin yazdığın saçmalık. :D ya IQ seviyesi düşük +60 yaş üzeri inanır yazdıklarına :D Sanki TÜRK Ordusu geçen sene kurulmuş, 10 sene önce ortaya çıkmış gibi yazmışsın . güldürme kendine :D Sapanla avlanıp, mızrakla mö 209 dan 20xx lere gelmiş :D ya öveceksen oy verdiklerini, EKONOMİK PROGRAMIN ile öv, şahlandık, uçtuk, aştık :D

  • Vatandas12 Temmuz 2022 13:33

    Allah razı olsun keşke bütün siyasetcilerde iş adamları da senin gibi çalış sa düşünce aynı olsa

  • Mucise Reis : )12 Temmuz 2022 11:43

    Bir kara gücü asker düşünün. Karşısında heef var. Hedef lazer ile işaretleniyor. İşaretlenen hedef iha siha ile algılanıp, var olan noktaya km lerce uzakdan menzile girmeyen  en yakın uçan cizim vuruyor. Havada uçan bu  uçan rampalar bambaşka çığır açacak.  Bu cihazlar sadece hava uçarak istendiğinde kara gücü emrine giren lazersi roketleri , topçu, roket sistem, hava savunma sistem, vb uzaktan sadece roket atarak vuracak. kara gücü lazerleme nasıl yapacak ? :D küçük drone lar gelişimi sürüyor. sırtından çıkan drone ile gece görüşlü program sürüyor hala, öncelikle tek tek hedefleri kordinatlı biçimde işaretliyor. En yakın birlik mesela obüsler, güm güm güm hedefleri vuruyor, yada hareketi hızlı düşman usnuru var ise iha siha vb havadan anlık destek alınıyor. Yani çok farklı entegrasyonlar yazılıyor. Gelecekte komple otomasyon asıl hedef. F16 lazer işaretlemesinde bu iha siha lar o hedefe roketi yaklaşıp kara unsuzu yok edebilir dimi .

  • EKRİKS12 Temmuz 2022 23:07

    Arkadaş sen hangi okul mezunusun.Seni okutan hocana yazıklar olsun.sen şu yorumdan bir şey anlaya bildin mi.bu nasıl cümle kurama ma, nasıl cümle düşüklüğü.yazma be kardeşim, yazacaksanda doğru düzgün yaz da yorumunu çözmek için çalışmayalım.

  • Mucise Reis : )12 Temmuz 2022 22:56

     F35 almayı sendn daha çok isteyen biriyim.  :D buyursunlar güçlendirsilnler. F35 programının kurucu ortagı hgissedearı sermedarıyız. Nerede uçaklarımız =? :D güçlü Türkiyenin 18 adası 19 yılda yunanca işgal edildi nerede askeri operasyon :D GÜçlü Türkiyenin tank palet farbikası satıldı, suriyede hasat gören panterlerin eydek parçaları yok, nasıl tamir olacaklar? yeni tanlar Koç gurubunca üretilecekti teslim edilecektir en az 600 tank anahtar tesli, nerede tanklar ? :D tamamen trol misali bilgisizce yazıyorsun. Google çıktı, yalanlarınız Z kuşağını etkilemiyor. Eskiden ver hutbeyi camide, kahvece, yurtta, insanlar köt cahil inansın :D güncelleyemediniz kendinizi ve kaybetmeye mahkumsunuz. Yalanlar bir yere kadar . Ekonomi çökmüş hüçden bahsediyor  haha komik şey...

  • Atilla hun12 Temmuz 2022 22:18

    Her işi yapan hiçbişey yapmayan, herşeyi bilen hiçbişey bilmeyen, avara kasnak Mecusi reis gitte bayram kutla, millet accık kafa dinlesin. Ne bu topluma kastın, düşmanlığın. Çok büyük emek ve masraflarla seni bu ülkeye musallat eden şer odağı hangisi itiraf et.

  • baran12 Temmuz 2022 20:22

    .  Çünkü Türkiye nin güçlenmesi senin çok zoruna gidiyor. Güya zırvalayınca insanları etkilediğini sanıyorsun.  Senin burada boş teneke olduğunu bilmeyen yok.  

  • Mucise Reis : )12 Temmuz 2022 11:35

    Bu tarz projeler önemli. Malesef olay siyasete çekilip rakipler frenleniyor. Taraflar destekleniyor. olması gereken ABD gibi, İngiliz yada Almanya gibi. Gelenler her türlü teşvik edilip, devlet müdehalesi ile bazı kişilerin yolu açılırken, diğerlerine üvey evlat muamelesi yapmamaktır. Nasıl ki ordu persineli içinde siyaset olmadan kardeş gibi birlik beraberlikle askerlerimiz hava denız kara gücü ortak adım atıyor. Irk yok sadece Türk diye yeminler ediyor. Ve dikkat edin en başarılı kurum ordumuz. ordu birlik beraberlik kurabilen, en düşmanca kişilerin dahi siperde canını arkadaşına teslim edip mücadele verebilen bir kurum. Türk demek budur. Her alanda TÜRK olmak gerekli. Söz değil, icraat ile , Adelet kılıcı ile, Mahkemeler ile, eğitim krumları ile. Her alanda Türk olduğumuzda (Gerçek birlik beraberlik kurmak ile mümkün) O zaman dünya bizim olacak :D hayal değil, Hedef bu...

  • baran12 Temmuz 2022 20:24

    Yalancı ve sahtekarsın her zamanki gibi.  Kösele surat misali.  Türkiye nin güçlenmesi zoruna gidiyor karın ağrın bu senin.  

  • Hehe12 Temmuz 2022 11:07

    Evet ulkenin saflij derecesi yine tavan yapmis

  • Ali madikçi12 Temmuz 2022 22:12

    Gine kırılmış içinde, hiç boşun yok.

  • KILIÇ12 Temmuz 2022 09:23

    seni yetiştiren o ana ve babanın ellerinden öpüyoru

  • ALPTUĞ12 Temmuz 2022 08:27

    Alnından öpüyorum ALLAH seni devletimize milletimize bağışlasın senin gibi nice evlatlarımız yetişsin.

  • Ahmet Özbir ve Baran ittifakı 2Li Masa11 Temmuz 2022 23:17

    Keşke Altay Tankının yolu kesilmese idi. Tank palet fabrikası satılmasa idi. Umarız 6 lı masa siyasete dahil etmez gelişmeleri. Aynı geçmiş yılların hatalarını yapmazlar. Koç grubu aldı seri üretecekti 3 yıl kadar önce. Siyaset bıçak gibi kesti. Teknolojinin siyaseti olmaz. Çok net anladık. Vatanına milletine bağlı herkes üretmeli. Bu ortam umarız 2023 seçimlerinden sonra gerçekleşecek. Şuan siyasetten kurtulamadı teknoloji üretimimiz.

  • baran12 Temmuz 2022 20:17

    Sahtekar adi sırıtık her zamanki gibi karaktersiz ve yalancısın! Son derece cahil ve bilgisiz bir ahmaksın!  RTE sayesinde savunma sanayi çok büyük gelişme kaydetti.  Senin gibi alçak fetoculara kalsa idi bu vatanı çoktan Amerika ya peşkeş çekmişlerdi.  Alçak ve aşağılık karakterinin karşılığını bulacaksın.  Zaten buluyorsun da iki yakan bir araya gelmiyor.

  • BENCE11 Temmuz 2022 22:17

    Hay Allahına kurban..Hedef süpergüç Türkiye ise ...eninde sonunda...Kar teferruat olur.

  • AHMET ÖZBİR11 Temmuz 2022 19:29

    ALLAHIM BÖYLE EVLATLAR, NESİLLER BİZLERE NASİP ETSİN. "GÜÇLÜ TÜRKİYE HEDEFİMİZ, BİZ İŞKEMCİ DEĞİLİZ" DİYEN ASLANLAR, REİS'LE BİRLİKTE TERÖRÜN, TERÖRİSTİN KÖKÜNÜ KURUTUN, VATANIMIZI ŞAHLANDIRIN.

  • Yorum11 Temmuz 2022 18:16

    Amacımız kar olmalı israilden ve abd den yediğimiz kazık voyvada misali oldu şu kazığı birazda siz sivriltin

  • Deniz Dronları11 Temmuz 2022 18:11

    Keşif dinleme saldırı yapabilecek değişik tiplerde deniz dronlar da üretilmeli ı (deniz içinde, üzerinde ve  dışında hareket kabiliyetli)