E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiBayraktar TB3 uçuşa hazır---

Bayraktar TB3 uçuşa hazır

Bayraktar TB3 uçuşa hazır
20 Ekim 2023 - 16:45 borsagundem.com

Türkiye'nin, katlanabilir kanat yapısına sahip TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı, ilk teker kesme testini başarıyla tamamladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST’ten sonra ilk uçuşun yapılacağını belirtti.

Türkiye; kara, deniz ve hava araçları, uzay sistemleri, ağır ve hafif silahlar, radar ve elektronik harp sistemleri vb. alanlarda ürettiği yüzlerce ürünü ile savunma sanayiinde dünyada adından söz ettirirken Baykar'ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), ilk uçuşu için gün sayıyor.

Katlanabilen kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak TB3 SİHA, ilk teker kesme testini başarıyla tamamladı. 

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'te basın mensuplarıyla sohbetinde, "Bayraktar TB3 şu anda Çorlu’da. Hemen TEKNOFEST’ten sonra ilk uçuşunu yapacağız. Gemiye inip kalkmakta ilk olacak. Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail, bakalım ilk kim yapacak?” ifadelerini kullanmıştı.

Yüksek irtifada görev yapabiliyor

Kısa süre içerisinde Bayraktar TB2 üzerinden geliştirilen Bayraktar TB3; katlanabilir kanatlara, SATCOM faydalı yüküne, 1450 kilogram kalkış ağırlığına, 24 saat havada kalış süresine, 6 adet silah istasyonuna ve yüksek irtifada görev yapabilme yeteneğine sahip.

Uzun mesafeden kumanda edilebilme imkânı

Bayraktar TB3'ün sahip olacağı kabiliyetler bu sınıftaki insansız hava araçları açısından da önemli bir yenilik olacak.

Görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olacak Bayraktar TB3, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilecek.

Böylece keşif-gözetleme, istihbarat ve taşıdığı akıllı mühimmatlar ile taarruz görevlerini deniz aşırı hedeflere karşı icra ederek Türkiye'nin caydırıcı gücünde çarpan etkisi yapacak.

TB3 SİHA ilk testinde başarılı oldu! İşte o görüntüler...

 

Bayraktar TB3 ilk uçuşunu 2022'de yapacak

 

Bayraktar TB3, ABD basınında

 

Bayraktar TB3 geliyor! İlk uçuş için tarih verildi...

 

Bayraktar yeni SİHA TB3'ün özelliklerini anlattı

 

Bayraktar TB3'te örneği olmayan özellik!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )21 Ekim 2023 11:41

    kimse kusra kalmasın 3 - 5 - 10 iha siha ile devlet kurtulmaz. öyle bir gazlıyorlarki yok öyle yok böyle.. al ekonom, - 200 milyar usd açık... nufus 85 milyon... bir ambargo ile  ülke yaşanılmazın dibini görür, şuan karın toklun ayaşayan birmillet ... bu işler bir alanda deil, her alanda olmalı. Ben bir ABD, İngilişz,Fransız, Yunan, gürcistan, Azerbaycan vb vatandaşı gibi gezecek.. ülkemde ev alacak... otomobıl alıp kullanıcak seviyede olmalıyım. Hemde haftada 45 saat çalışacak :D yok tb3 geldiii yok tb599 uçtu..yok 1453 den ok icat oldu, yok 1071 malazgirtte ok attık... :D geçin bu boş muhabbetleri... insanlar 10 tane kasap köfte alıyor hazır 200-300 tl olmuş. bölüp, küçültüp çoğaltıp evınde yiyior kalabalık aile... f16 olmasa pkk-ypg sahalarına roket atacak kabılıyette şuan uçağımız yok... Sallayında, aşırısı zarar , komik, sonra eleştiriyorlar bizleri dıyor cahiller :D

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL22 Ekim 2023 11:58

    amma zırvalamıssın abd müttfeğimiz ama parası ile bize uçak vermiyor F ,35 ortağı olduğumuz halde bize parası ile uçak vermiyor ama israil nato ülkesi değil nasılda onlara vermektedir.Bugün Türkiye Nato dan çıksın hemen israil alırlar.Öyle kolaymı bu işler ne zaman bu işleri yapmaya çalışan bir hükümet geldi ise abd ve ab darbe yaptırıp hep engellemedilermi.

  • AHMET ÖZBİLEN22 Ekim 2023 11:38

    Amma cahilsin ne yani yapmayalım mı cumhuriyet döneminde otomobil ve savaş ucağı yaptık her şey yapıyor idik malesef o dönemin içeride abd ve ab nin satın aldıkları kimseler yüzünden bunları bize yaptırtmadılar.

  • Mucise Reis : )22 Ekim 2023 10:40

    Doğru  :D ya güldürme  cahil bilgilerinle. kandile gidildi, Bayrak dikildi örgüt dağıma noktasına geldi.. Biraz tarih oku. Mit zaten hep devrede idi. Helikopter sayımız yetmediği için, o yılların dünya teknolojısı ile sınırlar zaten tutulamazdı. Beden gücü lazımdı. Şimdi Hamas bile , ukraynalı siviller bile awm den aldıkları drone ile tank imha edebiliyor :D ...  Bitme aşaması ne ? BİTİRECEKSİN kardeşim... Tank yolu yapamıyon mu kandile ? boş boş yaşıyorsun : )) güldürme kendine cahil bilgilerinle... bugun f6 olmasa  hava gücün pert... yunanistan f35 lerini ila sihalarlamı vuracaksın ? mit +bayraktarlar ile yunan uçaklarımı düşüreceksın :D yaa bi git.. cahil adam

  • DOĞRU21 Ekim 2023 13:18

    yazdığın herşey doğru biri hariç,40 senedir f-16 larla pkk kamplarını bombaladık,hergün onlarca şehit geliyordu, ne zaman sihalar ve mit devreye girdi ,pkk bitme aşamasına geldi, pkk elebaşları birer birer yok edildi...

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK21 Ekim 2023 10:50

    Bu silah sanayi, otomotiv sanayileri hassa ağır sanayileri tarih boyunca dışarıdan ve içeriden halan engellemeye çalışılmaktadır.

  • Asım tazel21 Ekim 2023 06:28

    Seçimlerden önce Ali Babacan Kimse kusura bakmasın iktidara gelince bakar makinaya dokunup kapatacağız 😛😛😛🦾🦾🦾👌👌👌