E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır, haftalık kazanca hazırlanıyor---

Bakır, haftalık kazanca hazırlanıyor

Bakır, haftalık kazanca hazırlanıyor
16 Haziran 2023 - 08:40 borsagundem.com

Bakır, zayıf dolar ve Çin'de teşvik beklentileriyle üçüncü haftalık kazanca hazırlanıyor

Londra'da bakır fiyatları, bugün beş haftanın en yüksek seviyesi yakınında seyretti. Fiyatlar, zayıf dolar ve Çin'de daha fazla teşvik beklentisiyle art arda üçüncü haftalık kazanca hazırlanıyor.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 05.09'da %0,1 düşüşle 8.552 dolar/tona geriledi, ancak bu hafta %2,2 arttı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Temmuz ayı bakır kontratı, %0,6 artışla 68.340 yuan/tona (9.577,33 dolar) yükseldi ve bu hafta şu ana kadar %2,3 arttı. 

Mayıs ayında yeni konut fiyatlarının daha yavaş artması ve emlak yatırımının yirmi yılı aşkın bir süredir en hızlı şekilde düşmesinin ardından Çin'in salgın sonrası sarsıntılı toparlanmasını desteklemek için daha fazla tedbir açıklayacağına dair umutlar arttı.

Bununla birlikte, Çin'deki bakır piyasası, tüketimin düşük olması nedeniyle baskı altında kalmaya devam ediyor. Ayrıca piyasa katılımcıları, bu ayın sonlarında Kongo'dan gelen sevkiyatlarla birlikte arzda bir artış bekliyor.

Demir cevheri, karışık piyasa sinyalleri nedeniyle çok az değişti

Demir cevheri vadeli işlemleri, trader'la karışık piyasa sinyalleri arasında net bir yön ararken arka arkaya üç gün yükseldikten sonra bugün çok az değişti.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Eylül vadeli demir cevheri, sabah işlemlerini %0,06 artışla 814,5 yuan/tondan (114,19 dolar) kapattı.

Singapur Borsası'nda Temmuz ayı demir cevheri, TSİ 07.10'da %0,02 düşüşle 113,35 dolar/ton seviyesinde işlem gördü.

Hem fabrikalarda hem de limanlarda demir cevheri stoklarındaki artış, erken işlemlerde hem Dalian hem de Singapur gösterge kontrat fiyatları üzerinde baskı oluşturdu, ancak daha sonra görece istikrarlı taleple desteklenerek kaybettikleri zemini geri kazandılar.

Analistler, çelik üreticilerinin iyileşen marjlar ve düşük demir cevheri stokları nedeniyle yakın vadede üretimi sürdürmek için demir cevherini yenilemeleri gerektiğini belirtti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %1,42, sıcak haddelenmiş rulo %1,12, filmaşin %0,87 ve paslanmaz çelik %0,59 arttı.

 

Altında 'Fed' baskısı sürüyor

 

Powell altını küstürdü! İşte kritik seviye

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)