E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatlarında güçlü dolar düşüşü---

Bakır fiyatlarında güçlü dolar düşüşü

Bakır fiyatlarında güçlü dolar düşüşü
30 Mart 2023 - 09:06 borsagundem.com

Bakır fiyatları güçlü dolar ve ekonomik belirsizlik baskısıyla düştü. Demir cevheri artışını sürdürdü, daralan marj kazancı sınırladı

Londra'da bakır ve diğer temel metallerin çoğunun fiyatı, Asya işlem saatleri sırasında güçlenen dolar ve ekonomik belirsizliğin hissiyata baskısıyla geriledi.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, art arda üç günlük kazancın ardından TSİ 08.03'te %0,3 düşüşle 8.980 dolar/tona geriledi.

Bankacılık krizine dair azalan korkular, bu hafta genel olarak yatırımcı risk iştahını canlandırdı, ancak doların yükselişi fiyatlara baskı yaptı.

Analistler, bu hafta metal fiyatlarındaki toparlanmanın da belirsiz ekonomik zemin nedeniyle frenlendiğini belirtti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda (SHFE) Mayıs vadeli bakır, sabah işlemlerini %0,3 artışla 69.570 yuan/tondan (10.093,14 dolar) tamamladı.

LME'de alüminyum %0,1, nikel %0,1, kurşun %0,5 düştü, çinko %0,1 arttı, kalay yatay seyretti.

Demir cevheri artışını sürdürdü, daralan marj kazancı sınırladı

Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri, geçtiğimiz hafta birçok bölgede yağmurlu hava nedeniyle çelik tüketiminin geçici olarak sınırlanmasının ardından talepteki toparlanma beklentileriyle üst üste dördüncü kez kazanç kaydetti.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Mayıs vadeli demir cevheri, TSİ 05.12'de %0,39 artışla 892 yuan/tona (129,32 dolar) yükseldi.

Analistler, sıcak metal üretiminin kısa vadede daha fazla büyüme için hala biraz daha alanı olduğunu ve bunun da yukarı yönlü cevher piyasasına destek verdiğini kaydetti.

Singapur Borsası'nda Mayıs vadeli demir cevheri, TSİ 05.24'te %0,37 düşüşle 122,4 dolar/tondan işlem gördü.

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %0,49 ve %0,52 düştü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,12 düşüşle 4.140 yuan/tondan işlem görürken, filmaşin %0,36 ve paslanmaz çelik %2,4 düşüş gösterdi. Sıcak haddelenmiş rulo %0,05 arttı.

Risk iştahı açılmaya başladı

 

Ons altında fiyat dar bir aralıkta sıkıştı

 

Barclays'tan petrol tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)