E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOns altında fiyat dar bir aralıkta sıkıştı---

Ons altında fiyat dar bir aralıkta sıkıştı

Ons altında fiyat dar bir aralıkta sıkıştı
30 Mart 2023 - 08:52 borsagundem.com

Global bankacılık sistemine yönelik endişelerin hafiflemesinin güvenli liman olarak altına yönelmiş yatırımcıların yeniden riskli varlıklara döndürmesi altın fiyatının dar bir aralıkta sıkışmasına neden oldu.

Geçtiğimiz 3 günde 1945 desteği ile 1974 dolar direnci arasında hareket eden, dün hareket aralığının 1960-1974 dolar aralığına daraldığı ons altın bu saban 1964,10 dolardan işlem görüyor.

Küresel bankacılık sistemine yönelik endişelerin hafiflemesinin güvenli liman olarak altına yönelmiş yatırımcıların yeniden riskli varlıklara döndürmesi altın fiyatının dar bir aralıkta sıkışmasına neden oldu. Analistler, piyasaların ABD dolarının gelişimini izlediğini, dolardan ciddi bir güçlenme olmadığı sürece altının destek seviyelerinin üzerinde kalacağını savunuyorlar.

Altının piyasalarda oluşan ters rüzgarlara göreceli olarak iyi göğüs gerdiğini belirten ANZ analistleri, altına dayalı borsa yatırım fonlarına güçlü giriş görmeye devam ettiklerini ifade ettiler.

Piyasalarda gözlerin Cuma günü açıklanacak olan ve Fed'in de faiz kararında dikkate aldığı Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) verisinde olduğunu belirten analistlere göre altın için destek seviyesi 1956 dolar/onsta, buranın kırılması halinde 1944 dolar desteği yeniden hedeflenebilir. Direnç ise yine 1974 dolarda.

Barclays'tan petrol tahmini

 

Döviz kredisi olan şirketlere KKM düzenlemesi Resmi Gazete'de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)