E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları düştü, demir yükseldi---

Bakır fiyatları düştü, demir yükseldi

Bakır fiyatları düştü, demir yükseldi
12 Ekim 2023 - 07:55 borsagundem.com

Bakır, artan stokların Çin'de teşvik umutlarına ağır gelmesiyle düştü. Demir cevheri ise Çin'de teşvik beklentisiyle arttı

Bakır fiyatları, Londra'da stokların artmasının etkisiyle bir miktar düşüş yaşadı, ancak kayıplar zayıf ABD Doları ve Çin'de daha fazla teşvik beklentisiyle tamponlandı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 05.56'da %0,1 düşüşle 8.018,50 dolar/tona gerilerken, Şangay Vadeli İşlemler Borsası'nda Kasım ayı bakır kontratı %0,1 düşüşle 66.580 yuan/tona (9.117,92 dolar) indi.

LME'de bakır stokları, yalnızca üç ayda üç kattan fazla artarak Mayıs 2022'den bu yana en yüksek seviyesi olan 179.675 tona yükseldi.

Dolar, ABD Merkez Bankası'nın son politika toplantısına ilişkin tutanakların politika yapıcıların temkinli bir duruş sergilediğini göstermesinin ardından iki haftanın en düşük seviyesine yakın tutundu.

Öte yandan Bloomberg'in bir haberine göre, Çinli politika yapıcılar, altyapı harcamaları için en az 1 trilyon yuan (136,95 milyar dolar) ek devlet borcu ihraç ederek yeni bir teşvik turunu değerlendiriyor.

Demir cevheri, Çin'de teşvik beklentisiyle arttı

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'in zayıflayan ekonomisini yurt içi çelik üretimindeki kesintilere ve ülkenin emlak sektörü hakkındaki belirsizliğe karşı desteklemek için ek önlemlerin alınması beklenirken artış yaşadı ancak dar aralıkta işlem gördü.

Çin'e yönelik yeni teşvik umutları, fiyatların bu hafta başında altı haftanın en düşük seviyesine inmesinin ardından demir cevheri için destek sağladı.

Singapur Borsası'nda Kasım kontratı, TSİ 06.47'de %0,8 artışla 113,40 dolar/tona yükseldi.

Çin'in Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, sabah işlemlerini %0,7 artışla 829,50 yuan/tondan (113,59 dolar) tamamladı.

Haberlere göre Çin'in politika yapıcıları su koruma projeleri gibi altyapı harcamaları için en az 1 trilyon yuan (136,94 milyar dolar) ek devlet borcu ihracını değerlendiriyor.

Trader'lar aynı zamanda demir cevheri arz ve talep beklentilerini de değerlendiriyorlar.

Analistler, makroekonomik politikaların getirdiği piyasa fırsatları, Rio Tinto madenlerindeki üretim kaybını ve önümüzdeki kıştaki hammadde ikmal yoğunluğunu yakından takip edeceklerini ifade etti.

Şanghay'da inşaat demiri ve sıcak haddelenmiş rulo pek değişmedi, paslanmaz çelik ise %1,4 artış gösterdi.

Gelişen piyasa hisselerinde geri dönüş fırsatı

 

ABD'de üretici fiyatları beklentilerin üzerinde geldi

 

AB'de gaz fiyatları 6 ayın en yüksek seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)