E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBakan Şimşek'ten 'enflasyonda kalıcı düşüş' mesajı---

Bakan Şimşek'ten 'enflasyonda kalıcı düşüş' mesajı

Bakan Şimşek'ten 'enflasyonda kalıcı düşüş' mesajı
17 Kasım 2023 - 13:36 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Uluslararası rezervleri artırarak kırılganlığı azaltıyoruz. Enflasyon ve cari açıkta kalıcı düşüş için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından, bu yıl proje finansmanı için 7,5 milyar dolar dış kaynak sağlanmasını değerlendirdi.

Uluslararası finansal kuruluşlarla ilişkileri daha da güçlendirdiklerini belirten Şimşek, şunları kaydetti:

Makro finansal istikrarı sağlamak için uygulamaya koyduğumuz programımıza güçlü bir destek var. Uluslararası rezervleri artırarak kırılganlığı azaltıyoruz. Enflasyon ve cari açıkta kalıcı düşüş için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.

11 ayda 7.5 milyar dolar dış kaynak sağlandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa Yatırım Bankası'ndan (AYB) depremin yaralarını sarmak ve kentlerin yeniden inşasına katkı sağlamak amacıyla 400 milyon euro finansman sağlanmasına ilişkin anlaşmayı imzaladıklarını belirterek, "Böylece bu yıl kasım itibarıyla proje finansmanı amacıyla sağlanan dış kaynak miktarı 7,5 milyar dolara ulaştı." dedi.

Şimşek, Türkiye'nin proje finansmanı alanında sağladığı dış kaynak imkanlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

"Türkiye Deprem Sonrası Yeniden İmar Çerçeve Projesi" kapsamında kullanılmak üzere İLBANK'a karşılıksız tahsis edilmek üzere 400 milyon euro tutarında finansman sağlanacağını aktaran Şimşek, "Avrupa Yatırım Bankasından, depremin yaralarını sarmak ve kentlerin yeniden inşasına katkı sağlamak amacıyla 400 milyon euro finansman sağlanmasına ilişkin kredi anlaşmasını imzaladık." diye konuştu.

Şimşek, projeyle yaşanan deprem felaketi sonrası, kentlerde ortaya çıkan iyileştirme ve yeniden inşa ihtiyacına katkı sağlanmasının amaçlandığına işaret ederek, "6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgeyi yeniden inşa etmek için bu yıl gayri safi yurt içi hasılanın (GSYİH) yaklaşık yüzde 3'ünü harcıyoruz." ifadesini kullandı.

"2018'den beri ilk finansman"

AYB'den en son 2018 yılında proje amacıyla finansman sağlandığına dikkati çeken Şimşek, "Diğer uluslararası kuruluşlarla olduğu gibi AYB ile de iletişimimiz çok daha güçlü bir hale gelmiştir. Böylece 2023 yılında kasım ayı itibarıyla proje finansmanı amacıyla sağlanan dış finansman miktarı 7,5 milyar dolara ulaşmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin yeniden yapılandırma çabalarına AYB'nin desteğini memnuniyetle karşıladıklarını aktaran Şimşek, Avrupa Birliği'ne Türkiye ile gösterdiği dayanışmadan dolayı teşekkür etti.

Bakan Şimşek: Ülkemize küresel fon akışı hız kazanacaktır

 

Şimşek: İyileşmenin devamını bekliyoruz

 

Bakan Şimşek'ten ihracatçılara kredi imkânı müjdesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Devalci Egonomist18 Kasım 2023 14:58

    Efeem 5 tane daha arac vergisi konsun onumuzdeki depremlere hazirlik :D  :D  :D 

  • Asrin egonomisti18 Kasım 2023 14:56

     :D  :D  :D komik adam. 1 dolar bile bulamadi ama gulduruyor oburu daha cok gulduruyordu aslinda

  • Mucise Reis : )18 Kasım 2023 11:26

    Ülkemizin hiç bir döneminde, asgari ücret, orta halli mahallederde 1 kira parası döemiyor.. böyle bir tablo görmedım... maaşın 8 de biri.. 6 de biri felandı  kiralar.. şuan maaşlar yetmiyor orta direk için

  • Mucise Reis : )18 Kasım 2023 11:25

    emekli maaşları düşürülsün 5000 tl ye... asgariücret düşürülsün 6000 tl ye ... bakın enflasyonu nasıl düşürüyorum :D yapılan tamamn bu... bunun zttı nedir ???   asgariücret 11400 den 15500 olacak... emekli maaşı 6500 den 10,000 olacak... ama et süt yumurta  x iken fiyatları 3x olacka. %300 zamlanacak.. ne oldu ? ben enflasyonu düşürdüm :D yahu vatandaş çocunun etini almaz..sütünü almaz tasarruf eder oldu... böyle enflasyonmu düşer ??? millet açlık sınırı dibinde tüketım bitti. tüketecek maaş yok.. bankadan çekılecek kredi yok... faizler yuksek ... enflasyon üşse kıme ne fayda olacak ? ülke işsilik batagına giderken... heeeeeeeeee === sıcak para gelecekte, boç para millete ferahlık recek, usd düşecek hedef bu :D fabrika kuran yok hep sat hep sat sonucu belli bu senaryonun yokluk fakırlık 6 sıfır sılmek .. silbaştan devam...

  • sözün özü17 Kasım 2023 23:52

     Emeklilerde enflasyon düştü.... Çünkü bir şey alamıyorlar....... Yere yapıştık, artık ezilecek halimiz kalmadı....... Sayın bakanımın da haberi olsun....

  • Mehmet17 Kasım 2023 16:21

    enflasyon ve faizden kalıcı düşüş ancak ve ancak üretimle olur... sanayi enerji gıda vs.. üretimi artırırsak bu iki belayı da savuştururuz.. merkez bankası tedbirleriyle ancak kemer sıkarız.

  • DOĞRU17 Kasım 2023 14:21

    işler rayına girdiğinde senide görevden alırlar ,bundan önce olduğu gibi...

  • büyük düzeltici 17 Kasım 2023 13:45

    harika haber bu .dünya gısgamnıyo .pahalılık var ama efason düşüyo.yok böle matematik dünyada tek bizde.kaata yazıyon gönderiyon öte taraftan eksi bilem çıkabiliyo.yüzyılın keşfi bu matematik keşfi bunu damad çözmüştü ondan kaldı .yeni mücize ekipte baktı böyle bi sistem var efasonu düşürüyoz diyo .pahalılık var falkat olsun o başka bi şe efason başka bi şe .tüik ne derse tüikçiler harika .dünya patent almak bu hesaplamanın temelini örenmek istiyo vermiyoz .onlar yıllarca utraşıyo .bz bi gecede istediğimiz kadar düşürebiyoz .hahuahuahuhauhau emekliye tarihin en karanlık dönemi diyorduk gariplerim çekecek çok şey leri var daa .hauhahauha