E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Işıkhan'dan memur maaş zammı açıklaması---

Bakan Işıkhan'dan memur maaş zammı açıklaması

Bakan Işıkhan'dan memur maaş zammı açıklaması
19 Eylül 2023 - 17:13 borsagundem.com

Bakan Işıkhan, memur ve emeklisinin maaşlarında yılbaşında yapılacak artışın yüzde 50'ye yaklaşacağını, en düşük devlet memuru maaşının 33 bin lira seviyelerine çıkacağını açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur maaşlarına ve emekli maaşlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Ocak ayında memur ve memur emeklisi maaşlarına yapılacak artışın yüzde 50'ye yaklaşacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır." dedi.

"En düşük memur maaşı 22 bin 17 liradan 33 bin lira seviyelerine çıkacak"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklilerinin ocak ayından itibaren alacağı maaşlarla ilgili konuştu. Ankara'da gazetecilere açıklama yapan Bakan Işıkhan, çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bakan Işıkhan, "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024'te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

Işıkhan, emekli maaşıyla ilgili de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü kaydederek, "Çalışma tamamlandığında Cumhurbaşkanımıza sunulacaktır. İktidarımız boyunca emeklilerimizi, işçilerimizi, memurlarımızı enflasyona ezdirmedik. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz." dedi.

"BAĞ-Kur prim gün sayısı SSK'lılarla eşitlenecek"

EYT kapsamında 1 milyon 899 bin kişinin emeklilik işleminin yapıldığını söyleyen Işıkhan, maaşı henüz bağlanmayan EYT'lilerin yıl sonuna kalmadan haklarına kavuşacağını belirtti. Seçim vaatleri kapsamında da pek çok düzenlemenin peyderpey hayata geçeceğini belirten Işıkhan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "BAĞ-KUR prim gün sayısı 9 binden 7 bin 200'e düşürülerek SSK'lılarla eşitlenecek.

1 milyon BAĞ-KUR'lumuzu kapsayacak. Aile Koruma Kalkanı kapsamında her ailede en az bir kişinin, gençler öncelikli olmak üzere çalışması, belirli süreyle sigorta primlerinin tamamının karşılanması sağlanacak.

Memur ve memur emeklileri ne aldı? İşte detaylar...

 

Memur-Sen'den 'zam' açıklaması

 

Memur zammı belli oldu: İşte detaylar...

 

Ev kadınlarına isteğe bağlı sigorta kapsamında prim desteği verilecek." Bakan Işıkhan, birinci dereceye ulaşmış tüm devlet memurlarına 3600 ek gösterge verileceğini de hatırlattı. Yaşlı bakım sigortasının da hayata geçirilecek düzenlemelerden olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İsci Mustafa20 Eylül 2023 13:25

    Odenmemis Bagkur prim borclarını sildirmeyi ve ihya etmeyi neden yasaya koymadınız sayin bakan? Odeyemedigimiz Bagkur borclarını bizden nasıl tahsil edeceksiniz bari sildirme veya ihya izni imkanı getirseydiniz.

  • Murat Bilici20 Eylül 2023 13:23

    Kardesim yurtdısındakilere soz verdiniz bizde borclandık. Hani burda calısırken emekli maası alabilecektik Turkiye'den neden verdiginiz sozu tutmuyorsunuz?

  • mutlaka okunmalı20 Eylül 2023 12:06

    https://fatihaltayli.com.tr/kose-yazisi/2023/09/20/horgucu-var-ise-boynu-egri-ise-deveye-benziyorsa-devedir

  • Deli20 Eylül 2023 06:07

    Mazot 45 lira oldu.şimdi der koyunlar mazot mu içiyorsunuz veya benim arabam yok.

  • Nuri 19 Eylül 2023 23:25

    Hala ezdirmedik diyebilmek için kör olmak lazım.geberiyoruz .

  • borsacı19 Eylül 2023 21:03

    insanları delirtmeyin zam verip misli ile almayın yönetmekten acizsiniz istifa edin halkı zam deyip ümitlendirmeyin.

  • hakan19 Eylül 2023 20:52

    Bakanın söylediğinde, yapılan çalışmada memur emeklisi yok. Ocak ayında memur ve memur emeklisi maaşlarına yapılacak artışın yüzde 50'ye yaklaşacağını söylüyor. Yani Ekim ayında meclis açıldığında yapılacak zam konusunda emekliler arasında ayrım yapılacağını söylüyor. 

  • Mucise Reis ;)19 Eylül 2023 20:19

    Allah memur olmayanların, işçinin, emeklini hatta işsizlerin... yada iş bulupda para kazanamayanların yardımcısı olsun. Ama şunu bilsin herkes... bu yaşananların sorumlusu ben değilim :D ...Aşağıda maaşlara kızanlar, aynada oy verdikleriellerine baksınlar :D kendi sorumluluklarını muhalefete/iktidara atmasınlar.  Güç ellerinde... gücünü iyi  kullan....

  • asena19 Eylül 2023 19:36

    yalançıı ezdirmemiş utanmazlarr emekli memur askeriücretten düşük alıyo haberin varmı lan sizin heee seçimlerde görüşcezzzzzzzzzzzzz

  • yelekli19 Eylül 2023 18:57

    siz emekliye vermekten çekiniyorsunuz ama merak etmeyin emekli size verecek.

  • hakan19 Eylül 2023 18:36

    en düşük memur maaşı 22 bin değil 20.250 lira yanlış söylüyorlar

  • yorum19 Eylül 2023 17:26

    emekliye hic bisey vermenize gerek yok memura ve meclise verin butun zamlari iciniz rahatlasin bari