E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Fidan, İtalyan mevkidaşıyla görüştü---

Bakan Fidan, İtalyan mevkidaşıyla görüştü

Bakan Fidan, İtalyan mevkidaşıyla görüştü
17 Şubat 2024 - 19:57 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Fidan, Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere gittiği Almanya'da İtalya Dışişleri Bakanı Tajani ile görüştü. İkili, Türkiye-AB ilişkilerini ve Libya’daki gelişmeleri ele aldı

Bakan Fidan, İtalyan mevkidaşıyla ikili görüşme yaptı

Görüşmede Türkiye-AB ilişkilerinin detaylı olarak ele alındığı, Türkiye tarafınca müzakerelerin önündeki siyasi engellemelerin kalkması yönündeki beklentinin gündeme getirildiği ve Türkiye’nin diğer adaylardan farklı muamele görmesinin kabul edilemez olduğunu bir kez daha vurgulandı. Gazze’deki katliamı durdurmak üzere AB’nin daha güçlü mesajlar vermesi ve somut adımlar atması gerektiği görüşmede ayrıca belirtildi.

İki bakan ayrıca Libya’daki gelişmeleri görüşerek kalıcı ve sürekli bir barış için atılabilecek ortak adımları değerlendirdi. Türkiye’nin İtalya ile ikili ticaret hacmi 30 milyar dolara yaklaşırken bu yıl içinde JETCO ve çeşitli iş forumları düzenlenmesinin planlandığı kaydedildi.

Zelenskiy: NATO'ya üye olmayı hak ettik

Blinken: Filistin'de barışı tesis etmek için büyük fırsata sahibiz

Aliyev ile Paşinyan, bir araya geldi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.