E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAliyev ile Paşinyan, bir araya geldi---

Aliyev ile Paşinyan, bir araya geldi

Aliyev ile Paşinyan, bir araya geldi
17 Şubat 2024 - 17:00 borsagundem.com

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Almanya’nın Münih kentinde bir araya geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, bugün Almanya’nın Münih kentinde Münih Güvenlik Konferansı çerçevesinde Almanya Başbakanı Olaf Scholz ev sahipliğinde bir araya geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan görüşmeyle ilgili “Toplantıda iki ülke arasındaki barış anlaşmasına ilişkin müzakereler, ilişkilerin normalleştirilmesi, sınırların sınırlandırılması konuları ele alındı. Dışişleri Bakanlıklarına yakın zamanda barış anlaşması ve sınır sınırlama komisyonu toplantısı yapılması talimatı verildi. İki ülke arasında COP29 sırasında kaydedilen karşılıklı uzlaşma ve ilerleme olumlu değerlendirildi” açıklaması yapıldı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan ise “Ermenistan-Azerbaycan ilişkilerinin normalleşme süreci, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik adımlar ele alındı. Barış anlaşmasına ilişkin çalışmalara devam edilmesi konusunda mutabakata varıldı” denildi.

Almanya Başbakanı Scholz üçlü toplantıya dair “Almanya ve Avrupa, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki barış müzakerelerini ellerinden geldiğince desteklemeye hazırdır. Bunu her iki ülkeyle yaptığım görüşmelerde de doğruladım. Her iki tarafın da açık sorunları yeni şiddet olayları olmadan çözme konusunda anlaşmaya varması iyi bir şey” açıklamasını yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den Aliyev'e teşekkür

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nahçıvan'da: Aliyev karşıladı

 

Erdoğan, Aliyev ile Azerbaycan'ın başlattığı operasyonu görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )17 Şubat 2024 23:56

    Trump seçildiğinde Almanya düşmanlıgı yapacak. Almanyayı hiç sevmiyor, bi rçok ambargolar, alman otolarına vb gumrukd baskılar yaptı. Avrupa biaz sarsılırsa, avrupabilriği abd için daha iyi yem olacak abd istenecekti. Almanya olası seçimler öncesi ermenistan- azerbaycan adımı attı. yani çin ipek yolunu el altından destkelıyori yeni yol israil+filistin+abd+yunan tarafından hindistan ağırlık olacak. almanya alternatif hammadde kaybına karşı kontrolli eski ipek tolunu tercih edıyor :D ermenistanda mecbur dışalanmaktansa düşman bildiklerine dost edli uzatıyor.

  • ALİ KODUŞ17 Şubat 2024 22:21

    Yakında ABD de devreye girer ise hiç şaşartmam.Yıllarca Ermenistan kullandılar halkı yoksulluk içinde yaşamaktadır.