E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBağdat'ın onayı olmadan asla---

Bağdat'ın onayı olmadan asla

Bağdat'ın onayı olmadan asla
28 Kasım 2013 - 02:24 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Psaki, IKBY'den Türkiye'ye petrol akışının Irak Federal Hükümeti'nin onayına bağlı olduğunu söyledi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Irak federal hükümetinin onayı olmadan Irak’ın herhangi bir kesiminden petrol ihracatını desteklemediklerini söyledi.

Psaki'ye, günlük basın brifinginde, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani’nin dün Türkiye’deki temasları da soruldu.

Bir gazetecinin, “Barzani’nin bir boru hattı üzerinden Kuzey Irak’tan Türkiye’ye yeni yıldan önce petrol pompalanmaya başlayacağı yönündeki” açıklamasını hatırlatması üzerine Psaki, bu konuya yaklaşımlarında bir değişiklik bulunmadığını kaydetti.

Psaki, “Bu konudaki pozisyonumuz değişmedi. Irak federal hükümetinin onayı olmadan Irak’ın herhangi bir kesiminden petrol ihracını desteklemiyoruz. Irak federal hükümeti ve Kürt bölgesel yönetimini anayasal bir çözüme varmaya çağırmayı sürdürüyoruz” yanıtını verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • rokfeller28 Kasım 2013 09:25

    rotshılds seni görevden alır canım. bu ailenin k.ırak bölgesinde dünya yatırımı var canım

  • Hi-men28 Kasım 2013 08:37

    Bizim onayımız olmadan olmaz diyor ... Sizin anlaşmış olmanız , boru döşemeniz bir şey ifade etmez demek istiyor ...