E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAYM'den HDP'ye ret---

AYM'den HDP'ye ret

AYM'den HDP'ye ret
22 Mart 2023 - 10:01 borsagundem.com

HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada parti yetkililerinin 11 Nisan'da yapacağı sözlü savunmanın seçim sonrası bir tarihe bırakılması talebini reddetti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca HDP'nin kapatılması istemiyle hazırlanan iddianame 24 Haziran 2021'de kabul edildi. Anayasa Mahkemesi (AYM)'de görülen dava kapsamında, parti yetkililerinin sözlü savunma yapmaları için 14 Mart'a gün verildi, ardından partinin talebi üzerine ek süre verilerek HDP'nin sözlü savunması 11 Nisan'a ertelendi.

HDP daha sonra sözlü savunma için 14 Mayıs'ta yapılacak seçim sonrasına gün verilmesini talep etti. Partinin bu talebi yüksek mahkemece oy birliği ile reddedildi. Parti yetkilileri sözlü savunmayı 11 Nisan'da yapacak. 

AYM'den HDP'ye ret

 

HDP'den AYM'ye başvuru

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DIMBIL22 Mart 2023 12:14

    Acep anayasa mahkemesine başvursalar Abdullah Öcalan çıkartırlarmı diye enşilenmekteyiz.

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM22 Mart 2023 12:10

    Yakında millet ittifakı seçimleri kazanır ise Abdullah Öcalan hapisten çıkartabilirler ise HDP nin cumhurbaşkanı adayı olacaktır.Tabi o zamana kadar Türkiye parçalanmaz ise

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA22 Mart 2023 11:00

    BEN PARTİ KAPATILMASINA ASLA KARŞIYIM. PARTİ HİÇ BİR ZAMAN KAPATILMAMALI FAKAT TÖRERE VE TERÖRİSTLERE DESTEK VERENLERE BUNLARI ÖVEN, BUNLARI İLE İTTİFAK YAPANLARA, BUNLAR İLE BİRLİKTE HAREKET EDENLERE, VATANIMIZI BÖLMEK İSTEYENLERE ÖMÜR BOYU SİYASET YASAĞI GELMELİ VE EN AZ 20-30 SENE DE HAPİS CEZASI OLSA KİMSE BU HAREKETLER ASLA CESARET EDEMEZLER.FAKAT BUNU YAPMAZLAR.ÇÜNKÜ TÜM PARTİLER KARIŞIK ORTAMLARDAN FAYDALANMAK İŞLERİNE GELMEKTEDİRLER.

  • baran22 Mart 2023 10:30

    Zaten bütün kopuklarınınz chp de orda burada!   AYM sıktın artık bu sapık parti sadece terörün değil sapıklığın da öncüsü haline gelmiştir.  Ağzı açık ayran budalası gibi bekleme. ühtü sen bu milleti bu kadar irite etme!  Bedelini ağır ödersin.

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM22 Mart 2023 10:23

    Hayret bir şey resmen piyasayı yanılttı.Şimdi toplum olarak soruyoruz.HDP nin kasasında 700 milyor TL hazine yardımı varmış dileyim ki parti kapatıldı o paralarda kandile transfer oldu Anayasa Mahkemesi bu parayı nasıl ve ne şekilde bunlardan alacaktır.o zaman bu parayı karar verenlere devletin rucu etmesi diye bir kanun varmıdır.böyle bir yanlış karar olabilir mi.