E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAYM'den HDP kararı!---

AYM'den HDP kararı!

AYM'den HDP kararı!
19 Haziran 2023 - 16:53 borsagundem.com

AYM, HDP'nin hesaplarına bloke konulması talebine ilişkin karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Halkların Demokratik Partisi (HDP)’ye ödenen Hazine yardımına bloke konulması talebine ilişkin kararını verdi. Yargıtay'ın HDP'nin Hazine yardımına ilişkin bloke talebi kabul edilmedi.

NE OLMUŞTU?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı başvuruda, HDP'nin 14 Mayıs'taki genel seçimlere katılmadığı hatırlatılmış, bu kapsamda seçim yılı dolayısıyla fazladan ödenen 400 milyon 228 bin liralık Hazine yardımına bloke konulması istenmişti.

HDP'nin kapatılması istemli davada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının istemi üzerine, partinin Hazine yardımı bulunan hesaplarına 5 Ocak'ta tedbiren bloke konulmasına karar verilmişti. HDP'nin itirazı üzerine bloke kararı Anayasa Mahkemesi tarafından kaldırılmıştı.

HDP temsilciliğinde terörist elebaşının posterleri bulundu

 

HDP'nin hazine yardımı için bloke talebi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat20 Haziran 2023 11:46

    Hukuk fakültelerinden %50 solcu, %30 fırsatçı/uportnist/kariyerist , %20 sağcı/muhafazakar çıkıyor.... Baro'ların üçte biri hdp'li , üçte biri CHP'li, üçte biri muhafazakar.....

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA20 Haziran 2023 10:58

    Benim anlamadığım bu nasıl bir anayasa mahkememiz var.bir konu hakkında daha karar verecekler iken HDP zaten kendi kendi kapatıp yeşil sol partiyi kurdular bundan sonra kapatılsa ne olur kapatılmasa ne olur.şehitlerimize yazık değil mi.Bunların hazineden aldıkları trilyonlarca paraya yazık değil mi.acilen anayasa mahkemesinin yapısının değiştirilmesi elhem olduğu ortaya çıkmıştır.uyanında balığa gidelim.Bence anayasa mahkemesi kapatılmalı yerine daha hızlı çalışan bir mahkeme kurulmalıdır.

  • Ahmet beyaz20 Haziran 2023 04:55

    Ak parti olsa çoktan kapanmış ide

  • Ali kırlaç20 Haziran 2023 04:53

    Ben adalete güvenmiyorum hdp kapatmaçaksında ak parti mi kapatcaksın

  • Gazi20 Haziran 2023 00:47

    Bu anayasa mahkenesinin yapisi ile ilgili anayasal degisiklik kacinilmazdir..yokda bu fosil hakimler..yiyip icip yatiyor..ulkenin genel durumunu dusunmiyorlar..yani bir batiya bakiyorum..ORNEGIN DEAS kararlarina.adamlar yasam hakki bile vermiyor..birakin parayi...biz enayimiyiz

  • Tufan19 Haziran 2023 23:10

    Anayasa mahkemesinde hala daha derin devlet kararları geçerli. Hdp parayı yesin bitirsin öyle karar verirsiniz nasıl olsa bizim vergimiz deniz yemeyen keriz.

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK19 Haziran 2023 17:29

    Demek ki Anayasa Mahkemesi HDP kapatmayacak bunun sinyalini verdi eğer partiyi  kapatacak olsa HDP lilerde bu parayı harcadılar ise Anayasa Mahkemesi üyenelerine o zaman devletin ruci etme hakkı doğmazmı idi.