E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvusturya:Türk yetkilileri referandum için gelmesin---

Avusturya:Türk yetkilileri referandum için gelmesin

Avusturya:Türk yetkilileri referandum için gelmesin
06 Mart 2017 - 16:34 borsagundem.com

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Türk yetkililerin ülkesinde referandum kampanyası düzenleyemeyeceğini ilan etti

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, AB’deki meslektaşlarıyla katılacağı bir toplantı için geldiği Brüksel’de, Türk yetkililerin ülkesinde düzenlemek istediği referandum etkinlikleri hakkında konuştu.

KURZ: ÜLKEMİZE ÇATIŞMA İTHAL EDİLMESİNİ İSTEMİYORUZ
“Avusturya’nın çözümü net olmalı: Türk politikacıların Avusturya’da herhangi bir kampanya etkinliğinde boy göstermelerini kabul etmeyeceğiz” diyen Kurz, sözlerine şöyle devam etti:

“Başka ülkelere ait kampanyaların Avusturya’ya taşınmasını ve buralardan ülkemize çatışma ithal edilmesini istemiyoruz. Bu tip şeyler her zaman entegrasyon sürecine zarar veriyor.”

ASSELBORN: HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN OLMADIĞI BİR ANAYASA İÇİN AVRUPA'YI KULLANMALARI ABSÜRD

Doğru çözümü bulmanın kolay olmadığını ve bunun kararının Brüksel’den verilemeyeceğini belirten Asselborn şunları ifade etti:

"Normalde, (Avrupa’daki) demokrasinin bununla baş edecek kadar güçlü olduğunu düşünmeniz gerekir. Fakat birilerinin, hukukun üstünlüğünün sadece bir hayal ürünü olduğu bir anayasayı savunmak için Avrupa’daki fırsatı kullanması da absürd bir durum.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)