E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa'nın imalat sektörü kan kaybediyor---

Avrupa'nın imalat sektörü kan kaybediyor

Avrupa'nın imalat sektörü kan kaybediyor
08 Ocak 2020 - 17:18 borsagundem.com

Avrupa’da imalat güven endeksi ve istihdam Kasım ayında geriledi. Almanya’da fabrika siparişleri beklenmedik bir şekilde yüzde 1.3 geriledi

Avrupa’nın imalatçıları ihracat siparişleri istihdamdaki zayıflama belirtileriyle zorlu 2019 yılının ardından yeni yıla karamsar verilerle girdi.

Almanya’nın imalat siparişlerindeki beklenmedik düşüşün hemen ardından, Avrupa Komsiyonu’ndan da son rakamlar açıklandı. Veriler volatil olmasıyla birlikte Avrupa’nın en büyük ekonomisinin sanayide hala 10 yıl içindeki en kötü düşüşüyle mücadele ettiğini gösterdi.

Fabrika istihdamı beklentilerindeki düşüşün devam etmesinin endişe verici olduğu bildirildi.

İmalat, özellikle Almanya’da İngiltere’nin AB’den sancılı çıkış süreci ve ABD-Çin ticaret savaşınına yönelik belirsizliklerle bir yıldan daha fazla süredir düşüşten çıkmak için mücadele ediyor. Bundesbank, sanayideki zayıflamanın 2020'de daha geniş çaplı olarak devam edeceğini öngördü.

Komisyon’un manşet güven endeksi, gelecek dönem için daha olumlu bir görünüm bekleyen hizmet sektörü öncülüğünde Aralık ayında hafif yükselerek 101.2’den 101.5’e çıktı. İmalat ise hafif geriledi.

Çarşamba günü açıklanan verilere göre, Almanya’da siparişler Kasım ayında Temmuz’dan bu yana en sert düşüşünü kaydederek yüzde 0.2’lik beklentilere karşılık yüzde 1.3 gerilemişti.

(Bloomberg HT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)