E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa'da gaz fiyatları yükselişte---

Avrupa'da gaz fiyatları yükselişte

Avrupa'da gaz fiyatları yükselişte
31 Temmuz 2023 - 14:45 borsagundem.com

Avrupa'da gaz fiyatları yüzde 10'luk düşüşün ardından yükselişe geçti.

Avrupa’da işlem gören aylık vadeli doğalgaz kontraları cuma günkü %10'luk düşüşün ardından pazartesi günü bir düzeltmeyle yükseldi. Ancak temel göstergeler soğuk ve rüzgarlı bir görünümle düşüş eğilimini sürdürüyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda Eylül vadeli kontrat TTF hub’ı en son Ice Endex'te 0,44 EUR artışla 27,32 EUR/MW, İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri ise 0,51p yükselişle 68,24 p/th seviyelerinden satış yaptı.

Polonya merkezli bir trader, “Soğuk, rüzgarlı ve yağışlı görünüm, depolama seviyelerinde devam eden artış ve Norveç'ten yapılan istikrarlı teslimatlar ile birlikte fiyatlar üzerinde baskı oluşturmaya devam edecek” yorumunu yapıyor.

Önceki hafta Çarşamba günü, TTF Eylül vadeli doğalgaz kontratı Avrupa'nın güney bölgelerini etkisi altına alan sıcak hava dalgası nedeniyle soğutma sistemleri için gazla çalışan elektrik üretimine yönelik artan talebin etkisiyle 5 Temmuz'dan bu yana ilk kez 34,00 EUR/MWh'in üzerine çıkmıştı.

Putin: Türkiye'de doğalgaz depolanmayacak

 

Petrol ve LPG ithalatı arttı, doğalgaz ithalatı azaldı

 

Rusya'nın doğalgaz üretimi yüzde 10 düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)