E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa YEK'te de yetersiz---

Avrupa YEK'te de yetersiz

Avrupa YEK'te de yetersiz
27 Temmuz 2022 - 08:42 borsagundem.com

Rusya'nın, yaptırımlara arzda kesintiyle yanıt vermesi üzerine petrol ve gaz tedarikinde büyük sorun yaşayan Avrupa'nın alternatif enerji üretiminde de yetersiz olduğu açıklandı

Bağımsız düşünce kuruluşu Ember, Avrupa'nın küresel iklim hedeflerinin yakalanabilmesi için yenilenebilir enerji kaynakları (YEK) alanında daha yüksek oranda bir büyüme göstermesi gerektiğini bildirdi.

Avrupa Birliği'nin güneş enerjisi kurulumlarında küresel iklim hedeflerinin yakalanmasını sağlayacak kadar hızlı ilerlemediğini belirten Ember, izin süreçlerinin yavaş ilerlediğine dikkat çekti. AB'nin küresel ısınmanın 1,.5 derecede tutulması hedefine öngörülen katkıyı verebilmesi için 2026 yılına kadar 76 GW ek yenilenebilir enerji kurulumu yapması gerektiğini belirten Ember, yaptıkları tahminlerin gelecek 4 yılda sadece 38 GW yenilenebilir enerji kurulumu yapılabileceğine işaret ettiğini vurguladı. 

Rüzgar enerjisi kurulumlarının güneşten daha yavaş ilerlediğini de vurgulayan Ember, 2018'den bu yana yılda ortalama 10 GW'lik yeni kurulum yapıldığını ve bu hızla ilerlenmesi halinde 2026 hedefinin ancak yüzde 54'üne ulaşılabileceğini de belirtti.

Yenilenebilir enerjide Türkiye AB'ye fark attı

 

Yenilenebilir enerjide dev yatırım

 

AB'den yenilenebilir enerjiye geçişi hızlandırma çağrısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)